Starcraft a komorní LAN u piva (v nádražce! :)

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

18 patronů přispívá částkou 2014 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Neskutečnými kroky postupuje technika! Co bylo předevčírem nemyslitelné a včera obtížné, to je dnes snadné jako hledání metrosexuála ve skupině ukrajinských dělníků. Rozhodli jsme se opět spojit příjemné s ještě příjemnějším a výsledek? Konzumace piva v oblíbené nádražní restauraci zpestřená o partičku Starcraftů.

Technické řešení je překvapivě snadné, dokonce jsme vyladili postupy dva. V obou případech pochopitelně potřebujete alespoň trochu schopné notebooky. Schopné ne po stránce výkonu, ale výdrže na baterii.

1) Jeden z notebooků musí zajistit funkci "styčného bodu", tedy AP pro všechny ostatní. Některé wifi karty to umí jaksi nativně, některé k tomu jdou přemluvit pomocí patřičného software. V našem případě šlo o tu první možnost (je to tak, Bárte?). Co se ovšem jevilo jako elegantní řešení mělo nakonec pár much, jako např. otravné lagy.

Notes, který sloužil jako AP, se navíc z neznámých důvodů nemohl připojit do hry. Ze čtyř hráčů tedy počet padl na tři. Jak můžete vidět na následujících fotkách, byli jsme jak reklama na Asus, resp. na řadu EEE. Pěkně od nejmenšího po velký - EEE701, EEE900 a EEE1000H.

Btw. hru samozřejmě vyhrál (*) pohledný borec v levém horním rohu (na první fotografii). Což vám mimo jiné lehce napovídá, kdo je autorem těchto řádků!

2) Elegantní řešení díky telefonu s OS Android 2.2 (Froyo). Překvapivě rychlejší, bez lagů a se slušnými možnostmi konfigurace. Systém navíc vše podporuje v základním nastavení, není třeba instalovat žádné další aplikace. Telefon si prostě jen tak sedí a zajišťuje bezproblémové spojení mezi všemi na wifi píchnutými stroji. V nádražce ještě nebylo toto řešení k dispozici, ale vyzkoušené ho máme, rozhodně čekejte další fotografie z podobné akce.

A co vy? Přijde vám Starcraft v nádražce trochu... řekněme... nevhodný? :)

* Vždyť já vim Bárte, že jsem vyhrál jen díky tvé dobré vůli v prvních deseti minutách! :)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Starcraft a komorní LAN u piva (v nádražce! :)"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle