PolyStation Knight&Worriors VS-102, revoluce na poli zábavy

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

18 patronů přispívá částkou 2014 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Dámy a pánové, vážení čtenáři, je mi ctí představit vám naprostou novinku na poli audiovizuální zábavy, skvostnou videoherní konzoli PolyStation. Třesou se mi ruce vzrušením, zdaleka ne každý den držím v rukou technický zázrak a vrchol lidského umu.

PolyStation Knight&Worriors VS-102, revoluce na poli zábavy

Celá konzole i s příslušenstvím je postavena z kosmických materiálů 21. století. Pevnost diamantu, lehkost holubiččího pírka. Věřte, že ani kombinace mramoru a zlata tuto vybroušenou a přesto skromnou dokonalost nepředčí. V odpověď na lehké poklepání rozezní se prostorem zvonivý tón vzdáleně připomínající harmonické cinkání křišťálového lustru. Slyšíte to majestátní "klap" při zavření víka? Skoro jako když zabouchnete dveře svého Bentley.

PolyStation Knight&Worriors VS-102, revoluce na poli zábavy

A ten pocit naplnění a uspokojení, když uzmete do rukou jeden z dvojice dodávaných gamepadů, jejichž dokonalá ergnomie je téměř děsivá. Ovladač jako by se přizpůsobil vaší dlani, vyplnil každičký záhyb vaší kůže, srostl s vaší paží. Při hraní samotném pak máte pocit, že se pokyny přenášejí z neuronů přímo na obrazovku, bez asistence nečeho tak primitivního, jako je lidské svalstvo.

PolyStation Knight&Worriors VS-102, revoluce na poli zábavy

Kromě dvou gamepadů naleznete v balení také, až se bojím to vyslovit, dokonalou repliku střelné zbraně téměř nerozeznatelnou od originálu. Ale nebojte se, k nějaké ošklivé nehodě v domácnosti nedojde, kabel trčící ze spodní části pistole nakonec pozornému hráči (popř. odhodlanému střelci) prozradí, že drží v ruce pouhou napodobeninu. Bohužel, čínští inženýři se neohlížejí zpět na mrtvé technologie a v předtuše blízkého konce LCD televizí přízpůsobili světelnou pistoli očekávané renesanci CRT technologie. Hlavičky chytré, to vám řeknu! Nezbývá tedy, než vylovit ze sklepa televizi starou, která, jakkoliv je to komické, s Polystation bude fungovat.

PolyStation Knight&Worriors VS-102, revoluce na poli zábavy

A nyní k hrám. Na paměťovém médiu světlých zítřků, tedy kartridži, nalezne devět miliónů, devět set devadesát devět tisíc, devět set devadesát devět her. Škarohlíd by mohl namítnou, že her je pouchých 6, a že zbytek jsou jen jejich podivné variace, ale nenechte se mýlit! On takový Mario (ano, TEN Mario!) ve verzi s nižší gravitací je opravdu NAPROSTO jinou hrou!

PolyStation Knight&Worriors VS-102, revoluce na poli zábavy

Kromě již zmíněného Maria, resp. hry Super Mario, nalezneme dále na médiu fotorealistickou simulaci fotbalového zápasu Soccer a oblíbené letní olympijské hry Track & Field. Nabídka pokračuje kusy Duck Hunt a Clay Shoot, což jsou střelecké hry používané mimochodem i pro výcvik mariňáků v US army. A nakonec je tu legenda Galaxian, nasazovaná při tréninku speciálních jednotek v Area 51.

O perfektní next-gen grafice a vyleštěném zvukovém doprovodu nemá cenu se ani zmiňovat, to se u zařízení tohoto formátu prostě předpokládá. Přečtěme si tedy několik 100% pravdivých tvrzení výrobce: "experience unsurpassed 64-bit graphics and CD quality sound running at an awesome 94MHZ", "graphics put you in real-time 3d environments", "get ready for speed and excitement". Magnificentní!

PolyStation Knight&Worriors VS-102, revoluce na poli zábavy

Koupit či nekoupit? Přátelé, tato otázka může mít pouze jednu jedinou opověď - koupit a co nejrycheji! Vím, cena je vysoká, ale ta nekonečná zábava za to stojí. Systém těchto parametrů bude hlavním tahounem videoherního průmyslu minimálně 10 let, spíše než o utracené peníze tedy jde o výhodou investici.

A nyní mně omluvte, Mário čeká, princezna je prý v jiném hradě...


Pod čarou: Konzoli můžete zakoupit na aukru, ale nedělal bych to, je to krám strašný a odporný. Plasty smrdí jak archivní kondom, celý set váží cca 50g, ovladače jsou snad z kartónu. Plus je, že můžete použít Famicom cartridge, ale opravu bych si raději sehnal orifinální Famicom, než se trápil s tímto. A pokud vám toto krátké varování nestačí, odplujte na Funstation 3: Prostě nic než parodie. Funstation a Polystation jsou pravděpodobně až na design identické.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"PolyStation Knight&Worriors VS-102, revoluce na poli zábavy"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle