Guláš 261114

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

18 patronů přispívá částkou 2014 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Dějí se věci!

Majitelé skromného ZX81 si mohou dosytosti užít akční řež v novince Pandemic, která navazuje na o něco starší Virus. Jde o klon klasické rubačky Gauntlet, mladší ročníky mohou tento typ her znát díky Get Medieval, ti úplně nejmladší pak z moderní verze dostupné na Steamu. V emulátoru se hra hýbe parádně, snad jen ovládání doporučuji hned na začátku překonfigurovat, na výchozím by si vylámala chapadla i chobotnice.

Guláš 261114

Je-li vám ZX81 příliš těsné a již dávno jste provedli upgrade na mocné ZX Spectrum, možná znáte simulátor nezbedného školáka - Skool Daze. A možná vás tedy bude zajímat I hate Skool, jeho moderní remake pro Windows. Nenechte se zmýlit grafikou, která je věrná originálu - I Hate Skool je kus stvořený v oblíbeném Unity3D. Co to znamená? Inu, ta samá hratelnost v několika set násobku datového objemu! A to zní báječně! Ehm...

i-hate-skool

Veteráni Ron Gilbert a Gary Winnick, které můžete znát z takových her jako Maniac Mansion a Monkey Island, vybírají prostřednictvím Kickstarteru peníze na svou novou hru Thimbleweed Park. O osud projektu nemusíte mít strach, v tuto chvíli je bezpečně zafinancováno, retro point'n'click adventury s dvojicí detektivů v hlavní roli se tak určitě dočkáme.

Jak můžete vidět na přiloženém screenshotu, grafický styl vychází z her Maniac Masion, popř. Zak McKracken. Hra může být vaše za rozumných 20 dolarů. Nezbývá než doufat, že se projekt udrží při zemi a nenaboptná do rozměrů (a problémů) Broken Age.

thimbleweed-park

Vánoce za rohem, čas drahým polovičkám decentně naznačit, co si přejete nalézt pod stromečkem. Kromě kila bramborového salátu připraveného ke konzumaci v kyblíku s lopatičkou by to mohlo být fešácké triko z českého e-shopu geek-bang.com. Konkrétně mám na mysli kusy s logem Doom a s motivem UFO: Enemy Unknown. Druhé jmenované už nějaký ten pátek v šatníku mám a potisk stále drží. Mé vlastnoručně navržené Doom triko už jsem bohužel musel ze šatníku vyřadit, velikost M jsem jaksi přerostl, ale geek-bang verze vypadá podobně famózně.

triko-doom

A nezapomeňte, stále běží soutěž v tvorbě nové hry pro DOS. Pro zvýšení atraktivity jí patrně v brzké době rozšířím ještě o nějakou tu drobnou cenu za druhé místo, nejspíš půjde o hry dle výběru z GOG.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle