Zahrajem (hra měsíce): OpenXCOM + Final Mod Pack

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

18 patronů přispívá částkou 2014 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Abuse mě moc nebaví. Dal jsem tomu hodinku, zdálo se mi to pořád stejné, a i když je základní mechanika hry docela zajímavá a průkopnická, rychle se to ochodí. Tohle prostě není můj žánr. A jelikož další SCORE v řadě, sedmadvacítka, též nenabízí žádné mně vyloženě libé kousky, rozhodl jsem se opět zařadit hru mimo plán.

Hrou měsíce listopadu je OpenXCOM s rozšířením Final Mod Pack.

Zahrajem (hra měsíce): OpenXCOM + Final Mod Pack

Vypadá to jako zapeklitá situace, ale dopadne to dobře, hybridi jsou téměř neškodní.

Srandista se totiž na Discordu chlubil, kterak zatočil s emzáky v původním UFO: Enemy Unknown, a já na to konto oprášil save z X-Com Files, což je též mod pro OpenXCOM, který jde na věci trochu jinak.

Nezačínáte totiž z pozice velitele tajné a velmi mocné organizace X-COM, start je podstatně komornější a low-tech. Honíte po planetě tajné agenty, co se na místo určení dopravují osobním autem, a ve výzbroji máte běžná flusátka typu Glock a Magnum. Nápad je to skvostný, nicméně gameplay je dost ubíjející a ještě více repetitivní, než v původní hře. Až přespříliš. Takže jsem raději sáhl právě po Final Mod Pack. Ten na to jde podobně jako X-Com Files, ale nepřehání to.

Final Mod Pack přináší víc starého. Tím mám na mysli, že nesahá na základní herní principy a herní mechanismy, ale servíruje různorodější obsah. Další emzácké rasy, nové létající talíře, podstatně rozsáhlejší a obtížnější výzkum, desítky nových předmětů, nové stíhačky atd. Je to vylepšení určené těm, kteří v původní hře létají s Avengery už po třech měsících herního času, protože mají ten jednoduchý tech tree navždy vypálený v neuronech.

Tzn. pokud vás nebaví původní UFO, tak tohle bude ještě horší! A naopak, pokud dokážete do zemdlení lovit šediváky po venkově, užijete si to o to více. A hned do začátku vám dám tip - výzkum visí na zajímání živých ufounů, bez toho se nepohnete ani o píď. Chcete vědět, jak funguje plazmová puška? Je nutné to vyždímat z emzáckého inženýra!

Co budete potřebovat:

  • OpenXCom Extended - on by tedy měl stačit základní OpenXCOM, ale s ním mi bůhví proč hra padala, s Extended to běží bez trablů.
  • Final Mod Pack
  • Data z původní hry.

Instalace:

  • Rozbalte si někam OpenXcom Extended (řekněme adresář OXE).
  • V OXE založte podsložku User\Mods a nakopírujte do ní adresář Final Mod Pack.
  • Do složky OXE\UFO nakopírujte datové soubory z původní hry.
  • Spusťte OpenXcomEx.exe a v nastavení MODS na úvodní obrazovce zapněte Final Mod Pack.

TIP: Chcete-li hrát na cestách, zkuste tohle - Hrajte UFO kdekoľvek s OpenXcom Extended (OXCE).

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Zahrajem (hra měsíce): OpenXCOM + Final Mod Pack"

  • Nox napsal:

    Cestinu to asi nema co?

  • Ringo napsal:

    Já jsem zrovna před týdnem znovu po 28 letech rozjel pozvolna tu starou klasickou prapůvodní DOS verzi. Jak jsem někdy v 94 odrostl na UFO: Enemy Unknown, neumím se od té prastaré verze oprostit a pořád ji mám za jednu z nej her v historii a i když nic nemám proti těm „open“ věcem, určitě mnohé vylepšují, stejně vždycky raději rozjedu to, jak to znám z doby, kdy mě to uchvátilo, ať už je to UFO, Transport Tycoon, Civka nebo Colonization :-)

    • Sledge (admin) napsal:

      OpenXcom má v základní podobě vlastně vše volitelné, tzn. opravdu je to původní UFO + opravy chyb + snadné spuštění na moderních OS, nic jiného :) Ale proti gustu nic, že, hlavně, že se ta hra hraje! :)

    • Peky napsal:

      Mam to podobne, ale jen u Civilizace. Tu fakt nejradeji hraju puvodni. Ale trebe TTD hraju uz radeji OpenTTD.

  • MickTheMage napsal:

    Spomienky, hlavne na prekladanie do slovencina, ako UFO, tak aj TFTD pre OpenXcom :D Ale myslim, ze Final Mod Pack nema slovencinu, pretoze nie vsetky mody boli po slovensky, Ale boli to sranda casy, ale ze uz je to rokov tiez :(

    Tiez som spravil par malickych modov pre zakladny OpenXcom, len som sa im uz potom nevenoval, takze ani netusim ci by v novsich verziach fungovali. Ale minimalne jedna vec to prezila (myslim) prave vo Final Mod Packu :)

    OpenXcom je hodne dobra vec, plus tie total konverzie, ktore na neho existuju. Ak je tu niekto fanusik grim dark future 41 milenia, tak odporucam 40k mod. Ale nie je to lahka hra :)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle