Krabice: Flying Corps Gold

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

18 patronů přispívá částkou 2014 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Ale né! Další krabice s leteckým simulátorem z první světové války? Vždyť už tu byl Red Baron a Dawn Patrol! Inu, co naděláte, gravitační síla mé kartónové černé díry je sice nezměrná, ale také vybírává, a jsou to bůhví proč právě rozličné simulátory, které se v množství větším než malém ochotně lapí do jejích gravitonových sítí.

Tahle konkrétní krabice s Flying Corps Gold byla lapena nadvakrát. Je to vlastně krabice s příběhem.

Ozval se mi onehdy Hanss, kterého dobře znáte jako notorického vítěze Stunts výzev, že při smýčení nalezl herní box s hojným obsahem, jen placka zakutálela se neznámo kam. Oplakali jsme blyštivý disk, přislíbili si, že bude-li někdy nalezen, poputuje ke mně, jenže já jsem prostě nezvládl na nekompletní big box koukat. Takže jsem roztočil kola Google a nalezl placku hnedle za rohem, v místním Shadowbazaru. Balení je tedy komplet a můžeme se na něj spolu podívat.

Krabice: Flying Corps Gold

Jak vidíte, úplně mint condition to není, holt Hanss kromě toho, že jest řidičem, je také pilotem, takže krabice na poličce asi moc nezahálela. Tradice leteckých simulátorů z první světové je dodržena, na obalu se prominentně skví Manfredův trojplošník Fokker Dr.I.

Krabice: Flying Corps Gold

Vývojáři z Rowan Software jsou neskromní, dle nich máte co do činění s nejlepším WWI simulátorem. Co se mě týče, na topu je dodnes nepřekonán Red Baron, a to díky bezchybnému mixu arkády a simulace, ale pokročilí letci to mohou vidět jinak.

Pod knipl dostanete sedmero autenticky zpracovaných poletuch, např. zmíněný Fokker Dr.I či Sopwith Camel z druhé strany barikády. Prohánět se budete nad známými bojišti vyvedenými v mimořádném detailu, kdesi v hloubi se míhají kostely, vísky a městečka severní Francie.

Flying Corps Gold has blown the opposition out of the sky, are you ready to do the same?

Krabice: Flying Corps Gold

Krabice: Flying Corps Gold

Hra si žádá Pentium 133MHz, 16MB RAM a čtyřrychlostní CD-ROM mechaniku. A pozor, podporuje i rozličné 3D akcelerátory, jako jsou 3dfx Voodoo, Power VR, Rage II či Matrox Mystique 220. Nároky bezesporu krvavé, ale na druhou stranu budete odměněni omračující 3D grafikou ve vysokém rozlišení a v 16bitové barevné hloubce, a také snímkovací frekvencí přesahující až 30 fps! 30!

Krabice: Flying Corps Gold

To není prach, to je ušlechtilá patina ;) A jak vidíte, Hanss si na krabici pravděpodobně někdy sedl. A že chlapec není lehká váha!

Krabice: Flying Corps Gold

Vnitřek skrývá mnohá tajemství, zatím vás jen navnadím, pohleďte, jak poklady rozverně vykukují...

Krabice: Flying Corps Gold

No jistě, technické suplementy, ankety, nezbytné zlo, které odbudeme rychle, jelikož ty opravdu zajímavé věci nás teprve čekají...

Krabice: Flying Corps GoldKrabice: Flying Corps GoldKrabice: Flying Corps GoldKrabice: Flying Corps GoldKrabice: Flying Corps Gold

Manuál je výtečný objemný, v barvě vyvedený a obsahující mnohé tematické texty a obrazy. Od technických specifikací letadel, přes informace o stavu a podobě tehdejších bojišť, po dobové fotografie. Dočtete se i o taktikách, které byly v leteckých soubojích používány, a také o konkrétních bitvách. Bez zajímavostí není popis vestavěného editoru misí, díky kterému s můžete připravit nekonečně mnoho legrace za kniplem pro sebe i pro své zkniplené kamarády!

Krabice: Flying Corps Gold

Spolu s manuálem bude vaším souputníkem v oblacích i tato vkusná papírová imitace kožené brašny, která obsahuje...

Krabice: Flying Corps GoldKrabice: Flying Corps GoldKrabice: Flying Corps Gold

...mapy! Jak vidíte, na mapové frontě vládne značný neklid, je toho opravdu hodně. Zatímco některé krabice jsou trestuhodně mapy prosté, v tomhle případě map obdržíme celých šest! Resp. dvanáct, všech šest listů je totiž oboustranných. Bravo!

Krabice: Flying Corps Gold

Jelikož jsme v době Pentií a rané 3D akcelerace, všechny ty grafické detaily už se pochopitelně na skromnou disketu nevejdou, Flying Corps Gold tedy najdeme na zlaté placce kompaktní.

Krabice: Flying Corps Gold

No a zde máte celou tu krásu jako na dlani. Co se mě týče, naprosto perfektní, krabici dávám devět z deseti leteckých kukel. Proč ne deset? To by ta papírová brašna na mapy musela být kožená, koženková, nebo aspoň textilní :)

Technická: okolnosti mě konečně dohnaly ke koupi nového telefonu, a jelikož doba pokročila, tak i v cenové hladině cca 4k, ve které se obvykle pohybuji, už se objevily použitelné foťáky, krabicová série by tedy měla doznat zlepšení kvality. Blbé je, že zajímavých boxů, se kterými jsem vás ještě neseznámil, mám aktuálně nula, čas prosmýčit Aukro :)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Krabice: Flying Corps Gold"

  • iarmanu napsal:

    luxusní krabička, hlavně ty mapy mhmm… Jsem fanda leteckých simulátorů všech epoch, ale zrovna tuhle hru znám jenom podle názvu. 3dfx kartu se mi pořád nedaří rozběhat (už jsem to tak nějak vzdal) ale tady zřejmě můžu použít mocnou sílu mého Matroxe 220. To jsem zvědav.

  • iarmanu napsal:

    Doma si hýčkám sběratelskou verzi Jetfightru III, s tričkem, klíčenkou a manuálem, kterým by člověk zabil vola, ale tyhle staré manuály k leteckým simulátorům byly vždycky vražedné zbraně.

  • marky66 napsal:

    Fakt jsi mě hodně navnadil, dříve jsem po téhle hře prahnul. Hlavně ty mapy, když jsem to poprvé viděl ve Score, tak jsem jako dlouholetý fanda a sběratel Bigglese žasnul. Nakonec závist zapracovala a už mám z ebaye objednanou stejnou, dokonce podobně zmuchlanou krabici, za krásných šest stovek i s dopravou

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle