RSS

To nejlepší z OPL2 / OPL3 - YM3812 / YMF262 - Adlib / Sound Blaster FM syntéza

08/01/2019 - 10:03

Máte-li oblíbené OPL soundtracky, sem s nimi! :) Začnu klasikou, nepřekonatelný soundtrack z Dune nahraný na kartě Adlib Gold.

08/01/2019 - 11:50
Srandista
Brno

Lotus 3 The Ultimate Challenge!

08/01/2019 - 12:09

Ano ano, skvělá volba! :) Já přidám ještě Dune 2...

08/01/2019 - 12:54
MilasPce
Pardubice

Dune2 a azbuka ? Čumím jak blázen.

Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.

Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...

08/01/2019 - 13:04
Srandista
Brno

Tak ja sa este s dovolenim trosku utrhnem z retaze :)

Loom (aj ked tu je naozaj MT-32 verzia o hodne lepsia).

Tyrian

Raptor: Call of the Shadows

08/01/2019 - 13:22

Ano, MT-32 (popř. SC-55 / jiné General MIDI řešení) soundtrack skutečně většinou lepší je, ale podle mě za to nemůže ani tak OPL, jako líní vývojáři :) Chystám na tohle téma nějaké povídání, ale zatím to nechce chytnout potřebný tvar ;)

Ad Dune 2: Neoficiální překlad asi, oficiální ruskou verzi jsem neohledal. Ona editace textů nebyla zásadní problém, kamarád takhle kdysi upravil texty v intru. Ty PAK soubory jdou rozbalit, dál už je to plaintext.

08/01/2019 - 13:50
Srandista
Brno

Ono podla mna strasne zalezi aj nad zanrom hudby, ktora v hre hraje. Napr. v tom Loome, Monkey Islande alebo aj v QfG serii Roland znie fakt uplne bozsky a o level lepsie ako klasicky Adlib. Naopak v tom Lotuse aj Tyriane si nemozem pomoct, ale Adlib tej elektronickej hudbe sadne jak usity, zatial co Roland ani zdaleka tak dobre neznie (ale to je len moj nazor, kolko ludi, tolko chuti).

08/01/2019 - 13:56
Dolní Dunajovice

Když Srandista zmiňuje MT-32, je to co jsme v minulosti vůbec neslyšeli, ale OPL zní v hlavách snad všem, na to se nedá zapomenout :-) 

08/01/2019 - 14:05
Srandista
Brno

Tak samozrejme, tiez som nebol synom Billa Gatesa, abych si mohol v tej dobe dovolit mat doma MT-32. Ale rad si s tym dnes v DOSBoxe zahrajem hry ktore to podporuju, uz len preto aby som zistil, ci sa mi tam ta hudba paci viac alebo nie (bo ako som spominal vyssie, nie je to vzdy pravidlom).

08/01/2019 - 14:15
Dolní Dunajovice

Já nikdy nic v DOSBoxu nedělal, jen vím, že to emuluje DOS. Zajímalo by mě, když tam máš i MT-32, jak potom hraje Kyrandia, mimochodem je na MT-32 boží, a efekty ve hře, třeba u toho jezírka, jak kapou kapky. Já to zkoušel emulovat na různých zvukovkách nahráním originálních bank co byly ke zvukovce, ale vždycky místo kapání tam klape klavír. 

08/01/2019 - 14:37

Srandista: No, to je právě ono. Jakmile se OPL2/OPL3 používají jako levné a jednoduché MIDI zařízení, tzn. je vytvořená nějaká banka předdefinovaných nástrojů, které se snaží znít jako nástroje reálné, a s tím pak hudebník pracuje, je to bída. Když je ovšem hudebník zároveň kodérem / programátorem, který umí "jít až na železo", jsou výsledky mnohem lepší. Většina vývojářů bohužel volila první postup, levnější, efektivnější, leč méně efektní :)

13/02/2019 - 10:42
Dolní Dunajovice

Asi to sem nepatří, ale k tomuto notebooku-videu jsem přidal parádní hudbu z Roland MT-32. To je důvod, proč ho použít místo FM syntézy kde to jde :-D

Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online: MilasPce
4 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2155

Sany: 1498

MilasPce: 1482

Neny: 1133

Powerack: 947

Logout: 932

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 651

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1365

Nejnovější uživatelé:

comatory, Hanes, Dunemaster, Achaesi, David Surovec, Czdav, Pacient, ruby miller, paskvild, aargh, depanda, Kniznica Komarno, pkv, WIFT, Krakenus

Administrátoři: Sledge: 5578

Podpořit finančním příspěvkem »

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

18 patronů přispívá částkou 2014 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Odroid-Go Advance V2 stojánekOdroid-Go Advance V2 stojánek 64 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle