Když už je ta olympiáda…

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

...a všichni blázní s hokejem, crmdnu taky trochu benzínu do hořícího stohu.

Vyloženě sportovní hry mě nikdy moc nebraly, snad kromě starých klasik Sensible Soccer a Winter Challenge / Summer Challenge. Blbůstky typu Ski or Die nepočítám.

Zvláště ke kolektivním sportům odpradávna chovám nepřekonatelný odpor. Jak by taky ne, nohy mám šejdrem a ruce volšový, rozhodně pokud jde o práci s míčem libovolného rozměru. S holí v ruce se cítím trochu jistěji, ovšem tam zase číhá jiný průser, a to ten, že na ledě jsem si schopen na třech metrech vyrazit čtyři zuby.

A přesto je tu jedna sportovní hra, se kterou jsem strávil dlouhé hodiny, jak v single, tak multiplayeru. NHL98, jediný opravdu přelomový díl celé série. Aby si někdo nemyslel, že si to cucám z prstu - zkoumal jsem většinu dílů, od NHL93 po NHL02. Díl od dílu je znát pokrok v mezích zákona, ale gameplay NHL97 a NHL98, to je nebe a dudy! Naopak, NHL99 je jen datadisk s lepší grafikou.

A řekněte, není tohle nejlepší intro, které kdy hra se zkratkou NHL měla?

A pokud patříte mezi tu část národa, kterou hokej až nezdravě fascinuje, pokračujte v krasojízdě na www.hokej-historie.cz.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Když už je ta olympiáda…"

  • zeal napsal:

    Jo, to je zcela určitě nejlepší intro, jaký kdy NHLko mělo, i když, se přiznám, že po 2001 jsem to skoro vůbec nesledoval. Tehdy ten hokej za něco stál, jak ten od EA, tak ten v reálu – na zlatý období českýho hokeje se dá jen těžko zapomenout, stejně tak na NHLka ve stejné době.

  • MickTheMage napsal:

    Nie, nie…najlepsie intro ma NHL99 http://www.youtube.com/watch?v=YkdKksI_Fhk :)

    A najlepsia NHL je bud 93 resp. 95, alebo potom ta posledna akutalna – ked mam zapnutu PS3, tak nic ine ani nehram :)

  • zeal napsal:

    MickTheMage: Ten z 98 je o chlup v nose Jardy Jágra lepší. A to s tou nejlepší NHL doufám nemyslíš vážně, 93 byla parádní, uznávám, ale s prstem v nosu Jardy Jágra můžu říct, že 98 je po všech stránkách na kilometry ujeté rolby lepší! :)

  • Gamer napsal:

    Neřekl bych že nejlepší, ale jedno z nej. Ty nejlepší intra měly díly 98-2000

  • tarq napsal:

    To byly časy, sbírání hokejových kartiček, Nagano, NHL 98…

    U 98 jsem strávil suverénně nejvíc času z celé série. A to jsem ani neměl adekvátní PC a s prosíkem chodil hrát ke kamarádům. Svině mě vždycky nechali hrát na myši, což byla z počátku nevýhoda. Potom jsem se naučil dělat zákeřné hity… :-)

  • nut napsal:

    NHL 98 byla jediná ze série, kterou jsem hrál déle než pár minut. Skvělá zábava, hlavně ve dvou. Sport, pouze silně rekreační, pouze v reálu. Elektronicky snad jenom tenis, golf nebo Decathlon na c64!

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle