Staré hry v prohlížeči po x-té

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Nemám moc rád flashovky a přesto si sem tam v prohlížeči rád něco střihnu. Proto prolézám smrduté kouty internetové pavučiny a sem tam narazím na nějakou tu tučnou masařku. Dnes je chutných soust hned několik!

Následující odkazy jsou de facto jeden multi-site portál s obsáhlou databází klasických titulů let osmdesátých a devadesátých. Emulované platformy jsou patrné z domén, ale pro pořádek: Commodore 64, NES, Game Boy, Master System a DOS. Jak už to u podobných služeb bývá, ne všechny staré hry běží bez problémů a ne všechno se dá rozumně hrát, ale sem tam se něco chytí.

V dolní části máte tabulku nejpopulárnějších her, v horní části je žánrové menu, pomocí kterého se dostanete k dalším titulům. Have fun!

Staré hry v prohlížeči po x-té

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Staré hry v prohlížeči po x-té"

  • davesade napsal:

    Hele já taky nejsem nějakej fanda flashovejch her – většina z nich jsou naprosté kraviny. Mám ale kamaráda, co mi posílá pravidelně obden odkazy na zajímavé produkty (převážně Flash), které mají hodnotu (i když ne vždy hratelnost) a kdy čumím, co ty lidi napadne. Svým způsobem mi to připomíná hry z osmibitů – jejich jednoduchost a úderná myšlenka – originální, zajímavá, poutavá. Jistě, vydržíš u toho 10 minut – ale těch 10 minut je pro mne mnohdy hodnotnější, než 10 hodin nějaké současné hry ;).

  • Sledge (admin) napsal:

    @davesade: Pokud máš někoho, kdo se za tebe brodí těma kvantama sraček, tak věřim, že máš šanci narazit na kvalitní kusy. Ke mě taky občas něco zavítá, ale málo, málo! Podle mě je problém v lidech, který se tvorbě podobnejch flash hříček věnujou: 15ti letej puberťák nadšen technologií obšlehne poslední zajímavou hru, co viděl a šup s tim někam na net.

    Škoda, že tu dodnes neexistuje nástroj dostatečně jednoduchej na to, aby talentovaný jedinec, řekněme já, mohl splácat dohromady hratelný kus bez znalosti programování a s tím spojených překážek :) Nápadů je spousta, ale nemá kdo je realizovat! :)

  • marketa napsal:

    jaj nevíte někdo jak se jmenije ta hra na obrázku? pleaaaas!!!

  • Sledge (admin) napsal:

    @Marketa: Jde o sérii Oddword s hlavním hrdinou jménem Abe, což je ten mudokan na fotce. Seznam her ze série viz http://www.mobygames.com/game-group/oddworld-series. Co se týče PC, patrně hledáš buď Abe’s Oddysee, nebo Abe’s Exoddus.

  • nut napsal:

    Ty hry jsou nějaký zrychlený, teda na C64 – hrál jsem WonderBoy a Aztek Challenge a jako by bylo to flashové C64 přetaktované na 100 Mhz. Škoda.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle