Dungeon Hunt: nový dungeon pro osmibitové počítače Atari

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Nějak se nám s těmi dungeony roztrhl pytel (no dobře, pytlík...). Na PC zažívají malinkou renesanci, na mobilních zařízeních si kobkařin můžeme vychutnat více a více, byl by div, kdyby se něco nevařilo i v retro kotlíku...

A taky, že vaří! Uživatel Dragonstomper z atariage.com fóra přijímá předobjednávky na svou novou hru Dungeon Hunt. Jde o single-player chodbičky určené pro osmibitové počítače Atari s aspoň 48kB operační paměti a disketovkou. Hra je inspirována klasikami žánru, jako jsou Dungeon Master či Stonekeep, a dychtivým dobrodruhům nabízí dvanáctero zatuchlých sklepení vyplněné patnácti druhy krvelačných monster.

dungeon-hunt-atari-01dungeon-hunt-atari-02

Za 20$ (+ poštovné) obdržíte luxusní krabicovou verzi se hrou na 5.25 disketě, barevným manuálem, přívěškem na klíče a CD s editorem úrovní. Zprvu jsem chtěl brblat, že si někdo za novou hru pro prastaré osmibity účtuje nekřesťanské peníze, ale autor si na celém balení dal zjevně setsakramentsky záležet, takže těch 20 dolarů je naprosto adekvátních.

V případě předobjednávky by hra měla být odeslána nejpozději 15 listopadu. Digitální verze ke stažení v tuto chvíli k dispozici není, dle autorových slov se jí možná dočkáme v budoucnu (až se rozprodají krabice).

dungeon-hunt-atari-04

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Dungeon Hunt: nový dungeon pro osmibitové počítače Atari"

  • AfBu napsal:

    Vypadá to moc dobře, těším se na digitální verzi, tu určitě pořídím, disketovku stejně nemám, zato 2 virtuální na arduinu jo :D

    Cena mi přijde spíš nízká, vzhledem k práci, kterou autor vynaložil. Naprogramovat něco pěkného na Atari není žádná prdel a tohle vypadá prvotřídně. Dát si tu práci a udělat omezenou luxusní krabicovou edici i s disketou a manuálem pro největší nadšence je super. Dnešní hry stojí kolem $50, dost často za nimi stojí velcí distributoři, spousta peněz se propálí na reklamě a hry trpí důsledky „obchodních“ rozhodnutí – hráči to pak sosnou ze Steamu (ne, osobně proti steamu nic extra nemám, sám tam mám spoustu her) a o krabici na výstavku si můžou nechat jen zdát, obzvlášť jedná-li se o indie titul. Tohle je krásná retro záležitost, kolik komerčních her dnes pro Atari vychází? Zkrátka podle mě si autor mohl říct o mnohem víc a nemusel by se stydět :o)

  • viktor napsal:

    ja sa tesim na original.. disketa je disketa ;)

  • Páni, kdyby tak někdo něco takového udělal na PC.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle