Hráli jste: Indiana Jones and the Fate of Atlantis?

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

18 patronů přispívá částkou 2014 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Ale tak samozřejmě, že hráli. To je skoro jako ptát se vás, jestli jste gramotní! Správná otázka by měla spíše znít: kdy jste hráli Fate of Atlantis naposledy? Já, pokud se nemýlím, jsem naposledy protančil do ztracené Atlantidy přibližně před dvěma třemi lety. Je tedy nejvyšší čas rozjet hru znovu a možná zvolit nějakou neprobádanou cestu. Vždy jsem volil putování se sličnou zrzkou Sophií, takže tentokrát bych to mohl odvážně zkusit sólo. Jen já a můj mozek bič.

Hráli jste: Indiana Jones and the Fate of Atlantis?

Alright, Jones... How are you going to find that STATUE in all this JUNK?

Jediný strašák, který mě od dalšího dohrání odrazuje, je Labyrinth of Knossos. Nemám tyhle bloudící pasáže v adventurách moc rád. The Last Crusade jich byla plná, má oblíbená Legend of Kyrandia má labyrint sice jen jeden, ale pořádný a mimořádně otravný, Secret of Monkey Island tam taky jedno bludiště do finiše propašoval... hloupý zvyk tohle.

Hráli jste: Indiana Jones and the Fate of Atlantis?

Guard: I've got orders not to let anyone pass.
Indiana Jones: I got a message for Kolonel Kerner. Let me pass.
Guard: I'll deliver it myself. What's the message?
Indiana Jones: Go tell Kerner there's an idiot guarding the door.

Na druhou stranu - ta hudba! Ta grafika! Ty rozhovory! Těch exotických lokací! A to bezchybné intro! Jestli má filmová série nějakého důstojného herního souputníka, pak je to právě Fate of Atlantis. Nemám nic proti pozdějším akčním tomb-raiderovkám, nicméně klasická point'n'click adventura Indymu sedne prostě lépe. Škoda, že všechny pokusy o pokračování nakonec ztroskotaly.

A ten příběh! Bájná ztracená Atlantida skrývá tajemství, která by, stejně jako Archa úmluvy či Svatý hrál, mohla pomoci Třetí říši k vítězství ve válce. Naštěstí Indy má na nácky odjakživa pifku, a když mu tedy zlotřilý Klaus Kerner s pistolí v ruce vyfoukne tajemný artefakt přímo z pod nosu, neváhá, nasazuje klobouk a vyráží do akce.

Mimochodem - víte, že fanouškovský remake Fate of Atlantis SE, který byl v jednu chvíli umlčen právníky LucasArts, je pořád naživu? Nevím, jak z toho autoři vybruslili, nebo jestli se prostě rozhodli problém ignorovat, ale facebooková stránka projektu se hemží novinkami. Jestli jsem to dobře pochopil, tak nové demo by mělo být venku co nevidět...

Hráli jste: Indiana Jones and the Fate of Atlantis?

Pokud si chcete adventuru Indiana Jones and the Fate of Atlantis doplnit do svých elektronických poliček, můžete tak učinit jak na GOG, tak na Steamu. Ve chvíli psaní tohoto článku je hra na GOG dokonce ve slevě za nicotné dva dolary.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Hráli jste: Indiana Jones and the Fate of Atlantis?"

  • Pelikan napsal:

    Máš tam trošku nepřesnosti. Na projektu pracuje a zastřešuje jej Patrk Špaček. Grafik a vývojář pracující ve státech. Jestli se nepletu, tak nakonec se mu podařilo Disneyho ukecat a na projektu se pomalu pokračuje. Jedno demo už bylo vydáno. Pokračuje se dál. Kdy má vyjít další přesně nevím.

  • Doomtrooper napsal:

    Bajecna vzpominka, :)
    Hned jsem bezel a v praci si to stahnul ;)

    https://www.myabandonware.com/game/indiana-jones-and-the-fate-of-atlantis-1to#download

    • Sledge (admin) napsal:

      Ale fuj, stahovat to na abandonware sajtách, když na GOG je to skoro zadarmo… ;)

      • lasice napsal:

        presne, ja uz ho mam i s last crusade koupeny delsi dobu a taky ve sleve, dal jsem si jeste na gogu poridil Rex Nebular, adventrura kterou jsem hral jako prvni na 286 u kamose :) uplne prvni adventura kterou jsem hral byl maniac manison na C64 :D point and click adventury mam rad spolu s RPG hrami jsou na prvnim miste

  • Doomtrooper napsal:

    Mimochodem, pro milovniky dobre point & click adventury muzu vrele doporucit Secret Files: Tunguska. Nehral jsem dalsi dily jako Puritas cordis ale tesim se na nej az bude v praci cas :)

  • Clous napsal:

    Kdysi jo a znova, když jsem si pořídil Roland MT-32, asi 5-6 let zpět, je to s ním trochu jiný, víc boží :-) Nechápu, že takový pařmen starých her a pořád ho ještě nemá :-D Taková povinnostní výbava.

    • Sledge (admin) napsal:

      No jo no, když já už teď rozšiřuju sbírku většinou jen prostřednictvím darů / výhodných koupí, a ty Rolandy jsou strašně drahý :) Ale chtěl bych ho jednou sehnat, to každopádně.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle