Avatar

Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
No permission to create posts
RSS

emulátor Amigy - WinUAE

09/08/2013 - 13:10
Avatar
Ftl

No u tech predpripravenejch wb ale zas pak clovek nema tu radost kdyz si to sam udela. Proto me Amikit ani AmigaSys nezaujal. V tom smyslu ze sem nevedl kde co je, jak je to udelany, proc atd :) Ono udelat si instal zakladniho wb je otazka 5 minut ,ale je to takove holatko a dost veci nejde :)   Jinak diskoteku znam. Takovej Mortal kombat se kvuli tomu pres fdd nedal skoro hrat :D Uz sem uae dlouho nepustil ale tam je myslim 5 fdd a tech vetsich her zas uz tolik nebylo.

09/08/2013 - 15:15
Avatar

No to si musíš rozmyslet, co vlastně od WinUAE chceš, že jo. Jestli čekáš radost, že si to všechno umíš nastavit sám - to je na dlouho a je to opravdu složité. Když se ale tady bavíme čistě o hraní her, tak jde o nějakou praktičnost. Úplně holý OS je opravdu skoro na nic, musí se do něj sáhnout. Jenže Amikit nebo AmigaSYS jsou těžkotonážní modifikace, za hranicí reálné využitelnosti - proto referuji ke ClassicWB(LIte), které mají všechno potřebné, vypadají normálně a ještě je jde nacpat do reálné Amigy, kdybys k ní přišel.

Ad diskotéka - Amiga (a tedy i WinUAE) podporuje až čtyři disketovky najednou, ale zdaleka ne každá hra to využívá. Tím pádem se i dvoudisketové hry stávají peklem, když po každém chcípnutí musí dojít k nahrání menu na první disketě. Nemluvě o rychlosti - ani s turbem to není ono a mačkat pořád F12 do disk-swapperu je opruz. WHDLoad ti nacpe image disket do paměti komplet (když máš dost RAM) a řeší si prohazování sám. V tom podle mne tkví ona nutnost mít rozumně odladěné Workbench, abys získal maximální pohodlnost při hraní.

A jak říkám - ten můj návod je ve skutečnosti super rychlý. Jelikož bylo téma založeno někdy v roce 2012, tak se jen mohu zeptat, kolik lidí se pokusilo tu emulaci rozchodit. Tipuji, že nula. Přitom je to vysloveně o tom se patnáct minut soustředit a téma by se mohlo klidně smazat ;).

No permission to create posts
Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online:
82 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2160

Sany: 1498

MilasPce: 1494

Neny: 1136

Powerack: 965

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 674

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1398

Příspěvky: 23755

Nejnovější uživatelé:

Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, Stanos, zbynek, BuziBob, NEILik, fmatejic, SLOVACKOVA VERY, klouda, Rocky, Jiří Hefler, vychu, TomMiga

Administrátoři: Sledge: 5639

Podpořit finančním příspěvkem »

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Retro podložka pod myš SKi! - 233x196x4mmRetro podložka pod myš SKi! - 233x196x4mm 246 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle