RSS

Tenký klient BCOM WinNET III 5BLMP (x86 Cyrix MediaGX CPU - 233MHz)

15/02/2014 - 17:08

Daruji (resp. dobrovolný příspěvek + poštovné) tenký klient BCOM WinNET III 5BLMP (x86 Cyrix MediaGX CPU - 233MHz).

Více info - http://www.coreboot.org/Board:asi/mb_5blmp

Měl jsem to na pokusy, ale nějak sem se k tomu nedostal. S trochou snahy na tom půjdou rozeběhnout Win98, nějaké ovladače jsou ke stažení třeba tady. Manuál k desce tady.

Je to bez disku, ale 32MB RAM jsem v tom nechal (má to slot i na SO-DIMMky). Deska má normální IDE (jeden konektor), dovnitř se dá vtěsnat jedna ISA nebo PCI karta (ale ne obě naráz). Uvnitř je místo na klasický 3.5" disk.

Teoreticky - pokud dovnitř nacpete ISA Sound Blaster a podaří se vám rozběhnout pod DOSem aspoň integrovanou síťovku (kvůli přenosu dat), mohl by z toho být malý kompík na DOSové hraní.

16/02/2014 - 12:45
lucky devil

ahoj,

je to funkční? Je tam nějaká integrovaná zvukovka?

Projevuji lehký zájem :-)

M.

16/02/2014 - 12:50

Jj, funkční to je, bez problémů naskočí. Má to integrovanou grafickou, zvukovou i síťovou kartu. Ovšem jak jsem psal, po stránce ovladačů to asi bude trochu boj. Ale když na to někdo bude mít čas, určitě to nakonec všechno rozchodí :)

17/02/2014 - 14:19
Prague

Pokud by opravdu nikdo nechtěl a příspěvěk byl opravdu lehký, pak bych si to vzal já (berte mě jako last fallback). MediaGX je legendární CPU, první SoC na x86 platformě, pokud je mi známo!

17/02/2014 - 14:23

Uvidíme, co Lucky Devil, ale jinak se v zásadě nebránim to pustit bez nároku na odměnu. Ale to poštovný + aspoň na pivo potěší :)

19/02/2014 - 17:53
lucky devil

Rád přenechávám. Nejsem hamoun :-)

P.s. nemáte někdo Level 100 (Byl tam broken sword 1+2)

19/02/2014 - 19:22
LubikCZ

lucky devil napsal(a)
Rád přenechávám. Nejsem hamoun :-)

P.s. nemáte někdo Level 100 (Byl tam broken sword 1+2)

Mám, ale nechám si ho, ale nějak by se k tobě mohly dostat kopie, přes nějaký uložiště, teda pokud ti jde jen o ty dvě hry :)

P1020938.JPGP1020941.JPGP1020942.JPGP1020946.JPGP1020947.JPG

sp_PlupAttachments Attachments

Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.

16/03/2014 - 11:21
lucky devil

O.K. hoď to na ulozto. Dík. Přesně tudle verzi sháním(myšleno CD). Dík

16/03/2014 - 13:02
LubikCZ

Takže chceš obě? Jen ještě, jak to bude rychlejší, mám totiž na houby upload, takže to bude trvat dlouho a nebo to můžeš tahat přes FTP, ale to nevím vůbec jak na to a taky nevím, jestli by to bylo i rychlejší, takže pokud má někdo velmi velmi podrobný návod pro úplné blbce, tak sem s ním a nebo to hodim teda na to ulozto? :D Jo a taky si budeš muset někde stáhnout NOCD Patch (Crack) k oběma hrám, bez CD to totiž nějak nechce jet :)

Broken Sword I

capture_001_17032014_004609.jpg

Broken Sword II

capture_002_17032014_004835.jpg

17/03/2014 - 22:39
LubikCZ

lucky devil napsal(a)
O.K. hoď to na ulozto. Dík. Přesně tudle verzi sháním(myšleno CD). Dík

Tak tady to máš, jsou to všechny tři CDčka, Broken Sword I a II jsou na druhém a třetím, to první je klasický LEVELácký, kde je i předchůdce Broken Sword :)

http://uloz.to/x1qsxnVr/cd1-level-5-2003-zip
http://uloz.to/xJKgJ4t7/cd2-bs-zip
http://uloz.to/xQCW2cAi/cd3-bsiitsm-zip

18/03/2014 - 11:50
Prague

Díky neschopnosti přispěvatelů udržet myšlenku (=téma threadu) to zapadlo - jsem tedy teď hlavním zájemcem? Bo pokud ano, pak jsem ready poslat bakšiš.

18/03/2014 - 13:08
LubikCZ

Logout napsal(a)
Díky neschopnosti přispěvatelů udržet myšlenku (=téma threadu) to zapadlo - jsem tedy teď hlavním zájemcem? Bo pokud ano, pak jsem ready poslat bakšiš.

Přijmi mou omluvu, ale jak vidíš všechno souvisí se vším, jak se to tu již několkrát ukázalo :)

18/03/2014 - 13:08

Nikdo jiný zájem neprojevil, na tvé rozhodné ANO jsem připraven reagovat ihned! :)

19/03/2014 - 00:09
LubikCZ

Logout napsal(a)

Kde ses narodil, že používáš slovo "ready" a další cizí slova? :)

19/03/2014 - 08:24

LubikCZ napsal(a)

Co řešíš, zrovna kolem počítačů je přece tolik převzatých slov a nepřeložených termínů, že nějaké to ready k tomu člověku uklouzne každou chvíli :) Mívám v článcích věty, kde jsou česky jen spojky :)

19/03/2014 - 10:39
LubikCZ

Sledge napsal(a)
Co řešíš, zrovna kolem počítačů je přece tolik převzatých slov a nepřeložených termínů, že nějaké to ready k tomu člověku uklouzne každou chvíli :) Mívám v článcích věty, kde jsou česky jen spojky :)

"Terminus technicus" je v pohodě, tam to většinou jinak ani nejde, ale běžně užívaná česká slova nebudu nahrazovat anglickými. Narodil jsem se v Čechách (Československu), tak se podle toho taky budu vyjadřovat, ne? Ale pro váš klid, berte to s rezervou a neřešte to, vadí mi to, ale budu se snažit to ignorovat ;)

19/03/2014 - 16:39
Sany

Odborné "termity" přece slouží ke zmatení nepřítele, ale bacha kdo je nezná suterénně nebo není v dobré konvici - je zde veliké rizoto, že to skončí fiatem :)

Osobně taky sem tam něco opepřím trochou angličtiny - takový WTF např. zní v anglickém originále moc hezky, když se něco nedaří a člověk v dané společnosti nemůže použít příslušný český název na k....  A další můj v práci oblíbený je PICNIK problém :)

19/03/2014 - 16:47

Koukám další hijack tématu :)

Je fakt, že když kamarád hovořící s úřednicí kvitoval pochopení problému několikerým opakování I see, I see, taky jsem si klepal na čelo. A poté, co jsem mu to sdělil, odvětil něco ve stylu: "Počkej, to jsem fakt říkal? OMG!" Holt profesionální deformace dlouholetého hráče WOW :)

19/03/2014 - 17:06
Prague

LubikCZ napsal(a)

Á pravopisný křižák! Pokud s tím máš problém, doporučuji stěžovat si zde - http://lamparna.org/ :-)

Já tu taky občas vidím nějakou tvojí větu, ze které mi teče krev z očí a neprudím s tím. :-)

20/03/2014 - 01:05
LubikCZ

Logout napsal(a)

LubikCZ napsal(a)

Á pravopisný křižák! Pokud s tím máš problém, doporučuji stěžovat si zde - http://lamparna.org/ :-)

Já tu taky občas vidím nějakou tvojí větu, ze které mi teče krev z očí a neprudím s tím. :-)

No jo, taky jsem psal "berte to s rezervou a neřešte to" a stěžovat si nebudu. Jen by mě zajímala nějaká ta moje věta ze které ti teče krev z očí a neprudíš s tím, chci se pro příště toho vyvarovat a poučit se z vlastních chyb, které tímto uznávám, jsem totiž člověk a ne stroj :-)

20/03/2014 - 10:27
Prague

Moje oči občas krvácí ze sáhodlouhých souvětí, která by stylisticky měla být rozdělena na několik vět, protože je v nich časově obsaženo několik desetiletí děje :-)

To není vůbec špatný nápad, moje první PC byla 286ka, tu jsem pak vyndal, karty použil jinde a teď bych ji chtěl dát zase dohromady, jen si právě moc nepamatuju, jak a co kde bylo a proto by se mi hodil nějaký dobový prospekt, kde by bylo posáno kam co patří, ale najít něco takového z let 90ých, to bude pěkný oříšek, no a pak taky nevím, jestli ta sestava byla originální nebo se v tom už někdy někdo hrabal :/

Občas je někde něco nespisovného (kvíst), občas někde chybí větné čárky, nikdy by mě ale nenapadlo ti to někde mlátit o obličej. Oči si zakrvácí, otřu si je a jdu dál.

PS: "Pozor, teď milostivá paní nebyla ready!" zaznělo už v československém filmu z roku 1938. Já sám to říkám odhadem tak dvacet let.

A už toho nechme a pojdmě se bavit o něčem užitečnějším :-)

20/03/2014 - 11:04
LubikCZ

Logout napsal(a)
Moje oči občas krvácí ze sáhodlouhých souvětí, která by stylisticky měla být rozdělena na několik vět, protože je v nich časově obsaženo několik desetiletí děje :-)

To není vůbec špatný nápad, moje první PC byla 286ka, tu jsem pak vyndal, karty použil jinde a teď bych ji chtěl dát zase dohromady, jen si právě moc nepamatuju, jak a co kde bylo a proto by se mi hodil nějaký dobový prospekt, kde by bylo posáno kam co patří, ale najít něco takového z let 90ých, to bude pěkný oříšek, no a pak taky nevím, jestli ta sestava byla originální nebo se v tom už někdy někdo hrabal :/

Občas je někde něco nespisovného (kvíst), občas někde chybí větné čárky, nikdy by mě ale nenapadlo ti to někde mlátit o obličej. Oči si zakrvácí, otřu si je a jdu dál.

PS: "Pozor, teď milostivá paní nebyla ready!" zaznělo už v československém filmu z roku 1938. Já sám to říkám odhadem tak dvacet let.

A už toho nechme a pojdmě se bavit o něčem užitečnějším :-)

Tak to souhlasím, se souvětími mám problémy, sem tam mi uteče i ta čárka. Kvíst nebo kvést, no jo, ale obojí je česky. Jinak máš pravdu, nechme toho, já to prostě budu trpět, i když mi u toho skřípají zuby ;-)

26/03/2014 - 16:10

Takže hlavní téma znovu vytáhneme na světlo - mám to poslat? :)

Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online: MilasPce, iarmanu
17 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2164

Sany: 1498

MilasPce: 1498

Neny: 1136

Powerack: 965

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 681

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1406

Nejnovější uživatelé:

Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, Stanos, zbynek, BuziBob, NEILik

Administrátoři: Sledge: 5640

Podpořit finančním příspěvkem »

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

17 patronů přispívá částkou 1822 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Retro podložka pod myš 3DBLAST - 233x196x4mmRetro podložka pod myš 3DBLAST - 233x196x4mm 246 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle