Avatar

Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
RSS

Z vratislavické kroniky

24/11/2013 - 19:13
Avatar
LubikCZ

Ve středu 14. září vnikli tři pachatelé – dva žáci a mladiství – hlavním vchodem do základní školy. V prvním patře budovy se dostali do kanceláře a odcizili počítač s monitorem a klávesnicí v celkové hodnotě 32 tis. korun. Na zpáteční cestě byli vyrušeni a zahodili celou počítačovou techniku do křoví. Způsobili škodu na násilném otevření dveří kanceláře. Policie po krátkém pátrání mladistvé pachatele dopadla.

To mi něco to připomíná, chtělo by to víc takových :D

Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.

25/11/2013 - 08:24
Avatar

To je něco aktuálního? Já jen, že spojení základní škola a počítač za 32 tisíc mi nejde úplně k sobě. Kdybych si já sobě skládal herní mašinu, tak mám problém takovou částku utratit..

25/11/2013 - 18:28
Avatar
LubikCZ

Sledge napsal(a)
To je něco aktuálního? Já jen, že spojení základní škola a počítač za 32 tisíc mi nejde úplně k sobě. Kdybych si já sobě skládal herní mašinu, tak mám problém takovou částku utratit..

Nene, to se psal rok 2005. Ale pamatuju si, že o něco dříve, když se s výpočetní technikou začínalo na té základce, tak pořídily Didaktiky Gama. To byla suprová třída, nevím už přesně kolik jich tam bylo, ale dejme tomu tak 20 a jeden magnetofon, takže po pokynu na zapnutí počítačů následoval další pokyn a to k zadání příkazu LOAD "", to vám byl slušný klapot kláves, no a učitelka pak vložila do magneťáku kazetu a spustila ho. Chvíli jsme čekali a po nahrání se spustil nějaký výukový program. Ale ne u mě, já v té době, jsem to měl už "zmáknutý", nějakou dobu jsme doma měli Didaktika M, tak jsem ve škole spíš laboroval a ze zvědavosti jsem spíš zadával MERGE "", abych se mrknul na zaváděč. Samozřejmě tam byla ochrana, takže se to smázlo, tak jsem se hlásil, že se to nenahrálo. Učitelka se divila, jak je to možný, já samozřejmě jsem nevěděl, že. Pak jsem v 93 oděšel na učňák a tam už jsme měli snad 486ky, ale to už nevím přesně a tam začala éra paření a to jen a jedině Prehistoriku.

Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.

14/12/2013 - 19:45
Avatar

ve školách holt byli a jsou předraženější stroje než se dá normálně koupit, to je jako s dálnicí co u nás stojí 1 kilometr asi 2,5x víc než mnohem kvalitnější dálnice v Německu ... je to smutný, ale tak to v čechách chodí :/

Neny
pařan se srdcem a duší již od počátku 90. let…

Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online:
74 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2160

Sany: 1498

MilasPce: 1494

Neny: 1136

Powerack: 965

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 674

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1398

Příspěvky: 23755

Nejnovější uživatelé:

Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, Stanos, zbynek, BuziBob, NEILik, fmatejic, SLOVACKOVA VERY, klouda, Rocky, Jiří Hefler, vychu, TomMiga

Administrátoři: Sledge: 5639

Podpořit finančním příspěvkem »

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Hrnek porcelán ROGUE-HACKHrnek porcelán ROGUE-HACK 286 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle