Steam a Windows XP v roce 2023?
Ahoj,
měl bych takový dotaz. Nedávno se mi dostal do rukou takový retro počítač, aktualizovaný ovladače, s čistou instalací Win XP sp 3. Super stroj, připravený na hraní her tak do roku 2004-05. Rád hraju starší hry do tohoto roku, mám jich plnou knihovnu na Steamu, bohužel ne všechny běží na moderním Win tak, jako kdysi.
Vím že Steam už dávno nepodporuje Win XP, přesto bych se chtěl zeptat jestli tady není někdo, kdo ho úspěšně provozuje.
Moc rád bych hrál hry na tomto starším kousku hardwaru, ale zároveň bych chtěl být online na mém účtu aby se mi stále počítal čas který strávím hraním těchto her.
Děkuji moc za odpovědi. Zdraví vás Karlos.
Vypadá to, že šla ještě nedávno použít starší verze, viz https://archive.org/details/steam-xp, nicméně už zlobí přihlášení... ovšem dost možná by stačilo aktualizovat root certifikáty. Viz https://github.com/JohnTHaller/RootCertificateUpdatesForLegacyWindows
Tady je také nějaké info
[TUTORIAL] How to RUN STEAM on Windows XP
byu/RevolutionaryArm7530 inwindowsxp
Zdravím, jak vám to jde? Rád bych si zahrál ETS2 i se všemi datadisky, které mám ve fyzické formě, ovšem fungují jen se Steamem. To si koupíte fyzická média, strčíte je do mechaniky a dáte instalovat. Na to se vám spustí Steam a soubory se začnou stahovat z netu. Proč tedy ta fyzická média? Bez Steamu a internetu ta rozšíření do počítače prostě nedostanete. Ještě jsem viděl nějakou poznámku o SteamCMD, ale netuším, co a jak. Tedy, ještě jsem se k tomu nedostal, abych ty taje prozkoumal. Dík.
Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online: MilasPce
12 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 679
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1402
Nejnovější uživatelé:
pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, Stanos, zbynek, BuziBob, NEILik, fmatejic, SLOVACKOVA VERYAdministrátoři: Sledge: 5640