A na čem hrajete vy?

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Ne, nechci vyvolávat žádnou flamewar Playstation vs. XBOX vs. PC, to by se ostatně k High-Voltage.cz moc nehodilo. Spíš mě zajímá, jestli máte nějakou specialitku, na kterou jste echt ulítlí!

holodeck

Když budu mluvit za sebe, tak polovinu mého herního času zaberou různé hromady šrotu v rozličném stadiu rozkladu. V poslední době především Commodore 64, který upoutal mou pozornost na dlouhé hodiny, stejně jako jeho vzdálený příbuzný Amstrad CPC464.

Momentálně bojuju s Atari2600-like strojem, který se mi bohužel stále trochu vzpírá (bude to ta Geniuska, já to prostě vim...)

A druhá půlka? Pokud nepočítám flashovky v prohlížeči, tak druhou půlku mě zaměstnává především (už rok starý, to to letí) Asus EEE 701. Stačila trocha aplikací a z netbooku EEE je herní "konzole" jedna báseň. Výkonem sice neoplývá, ale kdo potřebuje výkon? Na spouštění adventur tu máme famózní ScummVM, který mě nenechal ve štychu na žádné platformě. Na méně problémové DOSové hry postačí VDMSound. Není problém s emulátory nejrůznějších strojů - Atari 2600 (Stella), SNES (SNES9x), C64, CPC464, ZX atd. Na Windows hry do roku 2000 tu, jak říkal Špidla, zdroje také jsou.

Jediné minus je bohužel DosBOX. Emulace je potvora na výkon náročná a v EEE701 bije Celeron M s frekvencí 600MHz. Což nejde moc dohromady. Většinu her pro slabší 386ky se vám podaří rozběhnout, ale s nějaký Bloodem nepočítejte. Ale nemůžeme mít všechno, že...

A neni fajn si po práci lehnout do postele, pustit EEE a otevřít si pivo? :)

P.S. Pochopitelně, jakýkoliv nástupce tohodle stařečka je na hraní ještě lepší. Až budou zbytečný drobný, vidim to na HP MiniNote. Až ho teda vybaví Atomem, Via mi do baráku nesmí!

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"A na čem hrajete vy?"

  • Keen napsal:

    Čau lidi,

    taky mam doma EEE s procesorem Atom 1,4Ghz a na cesty je to fakt skvělej spolešníck. Baterka vydrží asi 6 hodin (nekecam!) a když jedete někam autem, busem, nebo vlakem, Tak není nad to pustit si film (nebo Futurama, Red Dwarf seriál), nebo se připojit na net a zapařit nějaký http://www.SuperGames.cz ;-) online hry a nebo si zapařit Transport Tycoon.

  • sledgehewer (admin) napsal:

    @Keen
    Jakej typ? 1000H těch 5 hodin s trochu snahy dá, 901 je na tom dokonce líp. A díky GMA950 už se daj rozjet i náročnější věci, než Need For Speed 5 (což tu pochopitelně na blogu o starých hrách nikoho nezajímá! :) Zkoušel si na Atomu laborovat s DosBoxem?

  • Keen napsal:

    Typ: ASUS EEE PC 1000H (black)
    Jo, s DOSBox-em jsem si už hrál a v pohodě jede, jdou spustit Transpor Tycoon a i jiné staré hry (snad skoro všechny). A z těch *nových* her ;) mi jde spustit Mafia, Counter Strike 1, takze pohoda. Víc jsem toho zatim nezkoušel. Hraju spíš online hry na webu a nebo koukam na filmy. Už nemam moc času zaseknout se na několik dnů u hry jako za mlada.

  • sledgehewer (admin) napsal:

    @Keen
    Tak ten DosBox je fajn. To beru jako jedinou výraznou slabinu prvního EEE – procesor je prostě peklo. Resp. když ho člověk přetaktuje na 900MHz (což není problém, protože to je Celeron 900Mhz, jen podtaktovanej), tak je to o poznání lepší, ale to se zase začne roztejkat klávesnice pod rukama :)

    No, už aby tu bylo to HP s Atomem :)

  • Palu Nádor napsal:

    Já to mám úplně, ale úplně naopak – intel mi do baráku nesmí, a proto jedině via .. potíž je ale v tom, že nejde sehnat hp mini bez windows, což celou záležitost značně komplikuje a tak čekám a čekám, až se někdo uráčí udělat via netbook nebo jakejkoliv ne-intel bez win :-/ … Pro idioty, který se rádi hádaj – všechny vaše argumenty znam, děte do prdele, intel a nokii si prostě nikdy nekoupim ať se děje cokoliv!!!! :-) … A pro Aleše – sory za vulgarity na tvym webu :-)

  • Palu Nádor napsal:

    @Keen

    Counter strike 1 jako vážně myslíš 1? :-) .. to snad už dneska ani nejde hrát :-) … Viva la cs 1.5! :-) nebo 1.3 a přinejhorším i 1.6 :-) No možná myslíš obecně celou řadu … A než TT je lepší OpenTT, věř mi :-) …

  • sledgehewer (admin) napsal:

    @Palu Nádor
    S OpenTT souhlas!

  • Keen napsal:

    Překlepl jsem se… Ten muj EEE PC je ATOM 1,6GHz 160GB HDD a 1GB RAM DDR2 ( http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1000h-cerny-black-d98504.htm )

    Měl jsem namysli CS 1.6 ;-) a souhlas OpenTT taky pařim na svym EEE.

  • sledgehewer (admin) napsal:

    @Palu Nádor
    Intel, AMD, VIA – je mi to jedno, pokud mě přesvědčí čísla. Což se u C7 nestalo :) Btw. můj stolní PC je AMD + nVidia chipset, doma v KV je AMD + VIA chipset. Takže nejsem žádnej zapřísáhlej fanda Intelu ;)

    Ale s těma Woknama nezbývá než souhlasit, EEE701 naštěstí bylo i s Linuxem (ano, hned jsem to smazal, ale tady jde o princip), ale u některejch novejch netbooků nemá člověk na výběr.

  • nemesis napsal:

    Zdravim, ja mam asus eee 700 a nainstaloval som si dosemu+freedos+midid a znovu sa citim ako pred 12 rokmi ked som cez noc hraval albiona,syndicate,ufo…. jaaaj to boli casy:) Skusil som aj DosEMU ale na 560MHz ide aj ufo:tfd strasne pomaly, lepsie je pouzit priamo freedos a to ide perfektne aj blood :D

  • Anonym napsal:

    @nemesis

    no protoze to neni emulace, na freedos a vecinu her pro dos je totalni delo i PII na 300Mhz :-D …

  • simon napsal:

    Tak ja momentálne bohužial len na PC a sem tam GBC.
    Ale verím že čoskoro pribudne 3DSko, a samozrejme Genesis :)

  • Neny napsal:

    já hraju už několik let jen na notebooku, a když mě to chytne víc, tak propojím noťas s televizí a frčím třeba Need for Speed na 127cm obrazovce :-)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle