Another World v prohlížeči

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Jak sám uvádí, Gil Megidish je hrou Another World lehce posedlý, důkazem čehož je několik portů na moderní platformy. Např. na PSP, PS2, GBA, výchozím zdrojem byla tu PC, tu 3DO verze. Aktuálně se Gil pustil do implementace hry čistě v javascrtiptu. Výsledkem je jakési technologické demo, které nabízí jeden level, bez zvuků, bez hudby, s bugy a problémy s grafikou. A u toho nejspíše také zůstane.

Link: Another World v javascriptu

Spíše než samotná hra je tedy zajímavá zvolená technologie. Opravdu těžko uvěřit, že není použit ani kousek flashe, activex nebo jiného moderního tech-voodoo. Některé webové technologie se dostávají tam, kde bych je ve snu nečekal :)

Každopádně - i když je javascriptová verze nehratelná, berte to jako inspiraci na líné nedělní odpoledne. Another World je výborná hra, i když trochu tužší. Tak už to ale u starých her bývá. A rozhodně nepřeskakujte intro!

Another World

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Another World v prohlížeči"

  • tarq napsal:

    Tak já nevim, buď jsem slepej nebo jsi zapomněl na link… Předpokládám, že to bude tohle: http://www.megidish.net/awjs/

    Jinak Another World má podle mě na svou dobu naprosto geniální intro a první level má tolik atmosféry, kolik se některým dnešním hrám nepodaří nacpat ani na 3 DVDčka. I když jsem ho hrál po několikáté a věděl, že ta obří černá potvora zakopne, vždycky mi na čele vyrazil studený pot. Bohužel pak už je hra (alespoň pro mě) tak obtížná, že jsem se na mnoho pokusů prostřílel druhým levelem a tím moje snažení většinou skončilo.

  • @tarq: je to ono, slepej nejsi, to jenom já jsem blbej ;)

  • MickTheMage napsal:

    Jedinecna atmosfera, robi z AW jedinecnu hru. Jej herny system je sice zalozeny na skusani (pokus/omyl az kym nemas namemorovanu kazdu uroven), ale hra ako celok je bajecna.

  • grom napsal:

    Kdyz jsem si koupil svou prvni jetou Sega Megadrive byla tato hra v baleni. Prvni mesic jsem na ni nesahl, diky grafice a vecnemu chcipani v kazde obrazovce.
    Ovsem pote co jsem konecne nasel odhodlani k tomu na to poradne sednout, zjistil jsem, ze je tato hra jednou z nejlepsi kterou jsem kdy hral!

  • Manahime napsal:

    Mně se moc nelíbila ta grafika, ale atmosféra mi to bohatě vynahradila. Stojí rozhodně za to si ji zahrát.

    • nut napsal:

      Grafika byla na svou dobu úžasná, ale stejně jako ostatní, jsem si zuby vylámal na obtížnosti. A zkoušel jsem to tolikrát!

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle