Nejlepší multiplayerové hry na Playstation 1?

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Jak mohli pozorní followeři vyčíst z mých tweetů, o víkendu jsem se pokusil skupinu alkoholiků, vágusů a inťošů (a teď se chlapci rozeberte, kterej jste kterej ;)) zlomit k zábavě nejušlechtilejší, tedy hraní starých her.

Odvažuji se prohlásit, že šlo o slušný sukces, NHL2001 ve spojení s prastarou SONY Playstation udrželo pozornost clé čtveřice poměrně dlouho, dokonce došlo ještě na přídavek ve formě prvního dílu série Gran Turismo. Nutno podotknout, že na virtuální ledové ploše jsem kraloval, zatímco za volantem jsem se vinou podhuštěných pneumatik a špatně nastavených zpětných zrcátek poněkud ztrapnil. Nu což, příště rozdám záložní gamepady s vykvedlanými pákami a nefunčkními tlačítky, to by mohlo šance na vítězství trochu srovnat.

A protože jsem optimista a doufám, že po další příšerné ožíračce opět dojde na afterparty u konzole, řeším, jaké další pecky vylovit ze zlatého fondu multiplayerových PSX her. Vzhledem k hráčské sestavě to chce hry rychlé jako průjem a ostré jako střepy z rozbité pivní lahve. Taktizování u turn-based strategií tedy nepřichází v úvahu.

Rychlé googlení  mi zatím zformovalo následující trojici: Micromachines V3, Worms Armageddon a Crash Team Racing. Pokud máte dobrý tip na další hry, sem s ním!

Btw. vím, že vzpomínky dokáží být zrádné, ale důrazně doporučuji: Nikdy, opakuji nikdy nehrajte The Games: Winter Challenge na konzoli SEGA Mega Drive. Nejen, že obsahuje stejně debilní disciplíny, jako verze pro jiné stroje (např. běh na lyžích), ale ještě k tomu se plouží úděsnými 5fps. Příšerná uspávačka a zaručený tlumič vášní.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Nejlepší multiplayerové hry na Playstation 1?"

  • Yeaaah napsal:

    Destruction Derby!

  • Woodbin napsal:

    Tak na PSX toho je dost, Crash Bash, Bomberman, Need for Speed, Gran Turismo 1+2, Vigilante8, Team Buddies, a třeba 40winks se dá hrát v coopu. Víc mi z mojí sbírky asi nepřežilo….když si ještě vzpomenu, napíšu.

  • simon napsal:

    Čo tak Streetfigterovky alebo Tekkenovky ?

  • simon napsal:

    Poprípade “ Motor Toon Grand Prix 2 „. Síce som hrával sám, ale zábava to bola ja tak.

  • davesade napsal:

    Tekken 3 vydrží hodně dlouho, jinak jsme nejvíc mastili Crash Bash ve čtyřech.

  • Vencino napsal:

    Takže předně musim pochválit psaní. Už sem to tu jednou někde psal. Několikrát sem se smál jako debil, v každý větě vtip, prostě kdo má talent, má talent. „Staré hry jsou ušlechtilá zábava“ – moc pěkně řečeno. Starý pařby sou prostě součást naší kulturny. Stejně jako knihy, filmy atd. Jistě, kultura to je relativně mladá, protože je spjatá s technologický rozvojem, ale důkazem toho, že to JE kultura, sou muzea. Mám rád starý hry. Jsou součástí vzpomínek na moje mládí, když sem byl tenkrát eště panic… A sem masochista. Třeba onehdá jsem si Dooma zahrál v originálnim enginu (na oplzlích 320×200). Ano, dokonce sem si i nastavil speaker. Sem prostě úchyl. Hraní zdar!

  • fendi napsal:

    odporucil by som rychly a zabavny wipeout, no tam treba link kabel a 2x konzolu tusim

  • Simba napsal:

    Za mě doporučuju Micro Machines V3. Dá se hrát ve čtyřech na dvou ovladačích. Pak šílené Bishi Bashi je zaručená zábava. Worms je jistota, ale nešahat ani klackem na Hogs of War. Je to sice worms ve 3D, ale díky tomu skoro nehratelné. Fotbálek ISS2 taky není na škodu a Sydney 2000, nebo Track & Field zaručeně obnoví mozoly na prstech.

    To je tak všechno, co mě napadlo a není to tu třeba napsáno.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle