Konečne som dostal Crash Bandicoota na PlayStation Classic

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

PlayStation vo svojej zmenšenej verzii Classic prišlo na trh s 20timi predinštalovanými hrami. V období uvedenia na trh sa PS Classic predávala za 99€ a viac, ale po čase z nejakého dôvodu cena spadla na 29,99€ a tak som si pre túto sivú mini krabičku zbehol do obchodu aj ja.

Z 20 hier dodávaných s konzolou som poznal len tie najznámejšie tituly, známe aj z PC-DOS ako napr. Battle Arena Toshiden, Destruction Derby, GTA, Oddworld: Abe´s Oddysee alebo Tekken 3. Trochu zvláštny výber na to akou obrovskou knižnicou hier PS1 disponuje.

Konečne som dostal Crash Bandicoota na PlayStation Classic

Pomocou OTG kábliku si uvoľníte USB port pre druhý ovládač.

Ako teda na PS Classic dostať Crasha?

Po kúpe konzola ležala v šuplíku a čakala na svoj čas, ktorý prišiel minulý týždeň, kedy som sa rozhodol že Crasha na PS musím nejako dostať. Obligátne som začal zadaním "crash bandicoot ps classic" do Google a prehrabával sa odkazmi, pokým som nenarazil na stránku PS Classic Mods, kde sa nachádza veľmi podrobný návod.

Modovanie (ak sa to vôbec tak dá nazvať :) ) PS Classic prebieha za pomoci BleemSync, určite nájdete aj iné programy, ale ja s ním maximálne spokojný. Keďže návod na PS Classics Mods je dostatočne podrobný, upresním len niektoré body s ktorými by mohol byť problém.

Crash Bandicoot na PS Classic.

Crash Bandicoot na PS Classic.

Inštalácia BleemSync

4. BleemSync už nie je oficiálne vyvíjaný, takže jeho poslednú verziu 1.2 si môžete stiahnuť z archive.org.

18. OTG kábel je výborná vec, ktorá vám uvoľní port č. 2 na ovládač. Ja som ho kúpil u zeleného mimozemšťana.

Pridávanie obalov k novým hrám / Adding Artwork to Added PS1 Games

Tento krok bohužiaľ nefunguje, nakoľko odkaz smeruje na artworky z hier vo formáte .jpg, ale PS Classic zoberie iba formát .png. Budete ich potom musieť vložiť ku každej hre manuálne, ale nie je to nič strašné.

Pridávanie nových hier / Adding More PS1 Games

Proces je úplne jednoduchý, ale musíte mať k dispozícii ROM súbory (.iso, .bin & .cue, .pbp, .img), výborné stránky nájdete jednoducho cez Google.

Pridávanie hier z iných konzol / Adding Games from Other Consoles

Úžasné je, že s BleemSync dostanete do svojho PS Classic aj AretroArch, pomocou ktorého spustíte ROMky konzol ako napr. NES, SNES, Sega Genesis, Sega Dreamcast, PSP, Game Boy, Game Boy Advance atď. Mne sa zatiaľ najviac osvedčila Sega Genesis a hry z nej fungujú parádne.

Ak by ste s čímkoľvek mali problém tak napíšte, všetko mám v čerstvej pamäti a rád pomôžem.

Golden Axe - PS Classic / RetroArch

Golden Axe - PS Classic / RetroArch

Diablo 1 si teraz môžete zahrať vo dvojici na jednom PS Classic.

Diablo 1 si teraz môžete zahrať vo dvojici na jednom PS Classic.

Konečne som dostal Crash Bandicoota na PlayStation Classic

Po inštalácii BleemSync môžete pripojiť hocijaký USB gamepad, aj takúto opachu.

Čo by to bolo za hack, ak by som nespustil DOOMa. :)

Čo by to bolo za hack, ak by som nespustil DOOMa. :)

Autor: Liso

Staré hry alebo porno? Milovník starých hier, občasný zberateľ hokejových kartičiek, notorický hráč HEROES 3 In the Wake of Gods a začínajúci someliér v M&S.

Komentáře k:
"Konečne som dostal Crash Bandicoota na PlayStation Classic"

  • Morkin23 napsal:

    Ahoj, můžeš se prosím pěkně pochlubit kde jsi teď čerstvě sehnal PS Classic za 29,99€? Tedy pokud ti neležela v šuplíku nějaký ten rok :). Díky.

    • Viktor Špička napsal:

      Cena klesla k 600Kč tak dva tři roky zpátky a pak je začali vykupovat sběratele ve velkém. Dneska bych chtěl vědět kdo ji prodává za takovou cenu , protože jsou rozebrané a pro Sony to Kauf moc nebyl …

    • Liso napsal:

      Nazdar, tak ako som písal v článku, niekoľko rokov ležala v šuplíku, až teraz prišiel jej čas :)

  • Viktor Špička napsal:

    Cena klesla k 600Kč tak dva tři roky zpátky a pak je začali vykupovat sběratele ve velkém. Dneska bych chtěl vědět kdo ji prodává za takovou cenu , protože jsou rozebrané a pro Sony to Kauf moc nebyl … Arcade Punks s bleesyncem přišli poměrně záhy po vydání a nějaké raritky mám v image právě pro PSX mini …

  • Srandista napsal:

    Ked ta cena sla hentak dolu, tak som chvilu rozmyslal nad kupou, ale nakoniec som na to hodil bobek. Doma si drzim SNES Mini, na ktory som len dohral kopec hier, ale nejaky RetroArch som na neho nedal. Na PS1 hry mam RPI 3B+, ktora na to ma vykonu pozehnane (a zhodou okolnosti som prave Crasha nedavno na RecalBoxe hral tiez :).

  • argus napsal:

    Zásadní problém téhle blbinky je velmi slabý hardware – u Ridge Racer neudrží framerate, stejně tak u dalších 3D her. Nakonec je tedy daleko lepší ty hry spustit na čemkoliv jiném, zapnout si třeba upscaling a tak. Tohle je hezké jako hardware, ty gamepady jsou pak moc hezky zpracované, ale to je tak všechno. Ve výsledku je to jen lapač prachu.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle