Oznámena Baldurs’s Gate: Enhanced Edition

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Už to asi všichni víte, ale můj den by nebyl úplný, kdybych se alespoň šortkou nezmínil. Tajemné odpočítávání na stránce baldursgate.com skončilo včera v osm večer našeho času a odhalilo... naprostou nepřipravenost serveru na zvýšený příliv návštěvníků. To je vážně takový problém si běh webu pojistit? Neříkejte mi, že se ten zájem nedal čekat! Člověk tu pak zoufale a zbytečně drtí F5 celej večer jako blázen...

Oznámena Baldurs’s Gate: Enhanced Edition

Ale zpět k tématu. Nakonec nejde o žádnou velkou bombu, pokračování se nekoná, dočkáme se "jen" rozšířených verzí obou dílů série Baldur's Gate. Lehké zklamání je zmírněno faktem, že nepůjde jen o vyleštění audiovizuální stránky hry, ale dočkáme se i nového obsahu. Tým Overhaul Games, který stojí i za HD verzí MDK2, má k dispozici původní zdrojové kódy a prý pracuje na zásadních vylepšeních Infinity Enginu, který hry pohání. Předělání do podoby 3D akce či jiná zvěrstva patrně nehrozí, v týmu jsou dle oficiální zprávy i původní vývojáři, kteří si to ohlídají! ;)

Osobně se na vylepšené verze nějak extra netřesu, ale beru to jako znamení, že bych si měl Baldur's Gate konečně pořádně zahrát. V posledních několika měsících na sobě pozoruji poměrně solidní herní disciplínu, tzn. na hry se soustředím a dokonce je i dohrávám, takže to snad vyjde!

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Oznámena Baldurs’s Gate: Enhanced Edition"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle