Xenonauts, SpaceVenture – další zajímavé Kickstartery

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Držte si bankovky, jedeme z kopce. Nostalgií podpořený útok na naše peněženky neustává. Před pár dny o naše těžce vydřené fufníky začalo prosit vývojářské studio Stainless Games se svým Carmageddonem a dnes? Dnes tu máme další dva zajímavé kousky žadonící o pozornost - Xenonauts a Two Guys SpaceVenture. Tentokrát naštěstí nejde o pouhé předělávky nebo restarty zavedených sérií, ale o zbrusu nové hry inspirované dávnými herními klasikami.

Xenonauts jsou dalším pokusem o opravdového následovníka klasiky všech klasik, hry UFO: Enemy Unknown. Čím jsou právě Xenonauts výjimeční? Především tím, že místo bezostyšného vykrádání klasiky přístupují vývojáři k problému trochu kreativněji. Děj hry není zasazený do blízké budoucnosti, ale naopak do minulosti, přesněji řečeno do období studené války pozdních sedmdesátých let. Vůbec celá hra má takový pošmourný, depresivní nádech, tolik odlišný od obvyklého patetického heroismu. Zapomeňte na neohrožené a vymydlené vojáky lačnící padnout za vlast a za vlajku, tahle hra je trochu drsnější a realističtější.

Vývoj probíhá více než tři roky, hra by byla dokončena i bez Kickstarteru, nicméně finanční injekce poslouží k hladkému dotlačení Xenonauts do finiše. Požadovaných 50.000$ se vybralo během pouhých dvou dnů. Cokoliv, co přihodíte, je tedy bonus navíc, který může výslednou hru udělat ještě lepší!

Xenonauts, SpaceVenture – další zajímavé Kickstartery

Two Guys SpaceVenture je další adventurou, která se prostřednictvím Kickstarteru snaží prodrat na svět. A opět tu máme nějaká "velká" jména. Tim Schafer a Al Lowe jsou následováni veselým duem bývalých vývojářů Sierry, kteří stojí za legendární adventurou Space Quest. Scott Murphy a Mark Crowe se po dvaceti letech chopili šance a slibují skvělé dobrodružství přesně ve stylu sierráckých vesmírných klasik.

Projekt Two Guys SpaceVenture nastavil laťku poměrně vysoko, 500.000$ není málo. Po několika dnech je ovšem vybrána cca třetina požadovné částky, takže to pravděpodobně dobře dopadne. Doufejme, že Scott Murphy a Mark Crowe posledních 20 let neprospali, a že jejich nová hra akceptuje nějaké modernější adventurní mechanismy. Nápověda: hlavní hrdina neumírá třemi různými způsoby na každé obrazovce! ;)

Xenonauts, SpaceVenture – další zajímavé Kickstartery

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Xenonauts, SpaceVenture – další zajímavé Kickstartery"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle