Pojďte si zahrát Doom nebo Transport Tycoon

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

17 patronů přispívá částkou 1950 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Konečně se mi podařilo pohnout s blbůstkou, kterou mám na stole už delší dobu. Ze stroje, ve kterém je usazena miniITX deska Intel D510MO Mount Olive, se počínaje včerejším dnem stal herní server, na kterém si v tuto chvíli můžete zahrát Doom a OpenTTD.

Pokud nedojde k požáru, výbuchu či útoku zelených mužíčků odkudsi z dimenze X, měl by server běžet nonstop, 24 hodin denně, sedm dnů v týdnu. Výpadky plánované mými neodbornými zásahy samozřejmě nepočítám, pak by totiž ten nonstop běh asi získal vážné trhliny ;)

Selhání hardware neočekávám, dvoujádrový Atom integrovaný na desce téměř nehřeje a dokonce jsem obětoval tisícovku za nový SSD disk.

Kromě dvojice aktuálně běžících her mám v plánu spustit také Quake 1, možná dojde i na Half-Life. A Doomu by slušela ještě druhá, kooperační hra. Upřímně řečeno naprosto netuším, kde jsou limity použitého hardware a kde nároky potřebných aplikací. Jednoduše uvidíme, jak to poběží.

Napadají-li vás ještě další postarší síťové hry, ve kterých bychom se mohli utkat, dejte vědět. Podmínka je jediná - musí umět pustit dedikovaný server na Linuxu, který v ideálním případě nebude vyžadovat žádné pravidelné zásahy. To abych u toho nemusel pořád sedět :)

Jak hrát?

Na stránce ATOM 24/7 naleznete aktuální informace, návody na spuštění a seznam provozovaných her. Dotazy lze psát do komentářů tamtéž.

openttd-atom

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Pojďte si zahrát Doom nebo Transport Tycoon"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle