Open Fodder – open source engine pro Cannon Fodder

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Já mám tyhle moderní porty a enginy pro staré hry vyloženě rád. Vychytají se bugy, trochu se to přeleští, možná se přidá nějaký ten grafický filtr na vyhlazení grafiky, zkompiluje se to pro všechno od PC po chytré hodinky a nakonec to komunita omoduje. Jen se koukněte na UFO, tomu OpenXCOM vyloženě prospěl. Nebo BStone, který sice s původní hrou příliš neexperimentuje, ale přidává tolik potřebné WASD ovládání.

Open Fodder – open source engine pro Cannon Fodder

Open Fodder je open source port válečné akční řežby Cannon Fodder, u které uživatelé Amigy ventilovali vztek z toho, že nemůžou hrát Doom ;) Základem portu je DOSová verze hry, kterou si můžete legálně pořídit na GOG. Tzn. ano, Open Fodder potřebuje originální datové soubory, v tuto chvíli jsou podporovány verze pro DOS (CD) a verze pro počítače Amiga. Pokud plnou hru nemáte, můžete si aspoň cvičně zastřílet v demech Amiga Format Christmas Special a Amiga Power Issue #31 Demo, které jsou k portu přiloženy.

Na GitHubu je ke stažení verze zkompilovaná pro Windows, Linuxoví mágové si opět musí poradit sami, ale jak říkal Špidla, zdrojáky tu jsou. Port jsem chvíli zkoušel, vypadá to hratelně, jen zvuky mi nezvučely tak, jak by měly. Ale to už se mi v minulosti u projektů stavěných na SDL stalo, bůhví, kde je chyba.

War Has Never Been So Much Fun!

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Open Fodder – open source engine pro Cannon Fodder"

  • Krtek napsal:

    Jo zimní levely Cannon Foddera a Vánoční lumíci, to je ta správná atmoška na svátky klidu a míru :-) Každý rok pařim Amiga verze těchhle her.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle