Krabice: Times of Lore

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Tentokrát si v dýmem zastřené papundeklové krčmě města Kartoonu trochu poodsedneme a přesuneme se od stolu plného DOSových štamgastů do zaprášeného kouta, kde dlí poslední věrní a poněkud pobledlí příznivci ZX Spectra. Krabicí dne je ZX verze Times of Lore.

Times of Lore (1988, ORIGIN Systems) je shora viděné akční RPG, které vyšlo na celé řadě platforem. Mě do sbírky probublala verze pro báječné a nepřekonatelné osmibity ZX Spectrum. (CPC je lepší btw.)

Tedy nemeškejme ve startovní lokaci, oblékněme kožené gatě přidávající +1 ke gayness, spolkněme magickou pilulku hlubokého dechu, tzn. Zyrtec, protože z těch starých papírů se děsně práší, a pojďme na to.

Krabice: Times of Lore

Barbar v koži oděný, motiv stokrát viděný. Buďme rádi za ty dary, mohla-to-bejt-ty-vole-zas-nějaká-nevkusná-xena-v-chromovaný-podprdě. V dáli hrad se k nebi tyčí, dost bylo spoře oděných... ale no tak!

Obhroublé žerty stranou, tohle je podle mě docela povedený fantasy motiv. Je to čisté, stylové, oceňuji minimum křiklavých nápisů a odvážných tvrzení. ("Hra získala 92% v recenzi v zubařském magazínu Kleštěmi škubni, tolik oblíbeném mezi hrobníky!")

Krabice: Times of Lore

A Classic Adventure Featuring Arcade Thrills. Odstavce plné fantasy klišé nechme být, povšimněme si jisté zákeřnosti, a to obrázků natípaných z C64 verze. Ne snad, že by to vzhledem k proslulé průjmové paletě byla nějaká velká výhra. Trochu podezřívám distributora, že univerzální krabicí šetřil náklady. Zvláštní ale je, že existuje i jiná verze krabice, která je Spectru šitá na míru, i s adekvátními screenshoty. K podobné nesrovnalosti se dostaneme ještě jednou...

Krabice: Times of Lore

...vlastně hned. Manuál má totiž hned na první stránce uvedeno Commodore 64/128 version. Možnosti jsou v zásadě dvě: a) krabice není tak docela původní a její obsah byl poslepován předchozím majitelem, b) v podstatě to samé, jen "předchozího majitele" vyměňme za "distributora". Osobně bych to viděl na bé, tzn. došlo k nechvalně proslulému osekávání nákladů. Prostě a jednoduše se pracovalo s tím, co bylo po ruce, hlavně neplatit dotisk!

Krabice: Times of Lore Krabice: Times of Lore

Manuál je jinak moc pěkný, obsahuje cca dvacítku bohatě ilustrovaných stránek, papír je tvrdý a desky ještě tvrdší. Kromě popisu základních herních mechanik v něm najdeme i krátký příběhový úvod.

Krabice: Times of Lore

Krabice: Times of Lore

Nezbytní techničtí rádcové, kteří osvětlují bazální postupy, tedy nahrání hry z kazety či diskety do paměti daného počítače, dále ukládání aktuální pozice a v neposlední řadě schéma ovládání. Tohle holt není konzole, tady vítězí jen bystří, chrabří a mazaní!

Krabice: Times of Lore Krabice: Times of Lore

Na krátký, ale strašlivý moment jsem nabyl podezření, že mi jedna audiokazeta schází, ale naštěstí to vypadá, že je vše v pořádku. Na straně A je ve zmagnetizovaném pásku zakleta hra samotná, na straně B se nachází nástroj ke tvorbě postavy. A ruku zvednou ti čtenáři, kteří si pamatují převíjení audiokazet tužkou! :)

Krabice: Times of Lore

A tohle je něco! Takhle to má vypadat! Obrovská skládací mapa, která hýří barvami. Tohle potřebuje každá pořádná krabice. A je fuk, že těch pár lokací by se směstnalo na účtenku z obchodu, tady nejde o obsah, tady jde o styl. Je to povrchní a je to nezbytné!

Krabice: Times of Lore

Tímto naše dnešní odbočka ze světa PC her končí. Mám podezření, že si krabicová série dá opět na delší dobu pauzu, aktuálně ve sbírce nemám nic dostatečné nosného. Poloprázdné škatule s CD a dvoustránkovým letákem nikoho nezaujmou a nových přírůstků je jaksi pomálu. Ale jakmile se poštěstí nějaké chutné sousto uždíbnout, dám vědět ;)

Ta mapa, ta mapa!

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Krabice: Times of Lore"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle