Krabice: Mechwarrior 4

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

17 patronů přispívá částkou 1886 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Pamatujete na báječný film Robot Jox? Jestli ne, je nejvyšší čas jej zkouknout, báječně se to hodí. Dnešní krabice je totiž o bojových robotech a navíc efekty zmíněného filmu jsou natolik papundeklové, že s nosným kartónovým motivem retro "unboxing" článků báječně souzní.

Krabice: Mechwarrior 4

MechWarrior 4: Vengeance (2000) je akční počítačová hra s mechy, tedy obřími a po ozubená kolesa ozbrojenými roboty. Hledáte-li hru s těmi klasickými lesními mechy, zkuste třeba Samorost 3 :)

Krabice je v podobném duchu, jako krabice nedávno rozebraného akčního leteckého simulátoru Crimson Skies. Není se co divit, obě hry vydal Microsoft, a to ve stejném roce, unifikované balení se dá čekat. Uvnitř jsou dokonce ty samé reklamní letáky a manuál je vyvedený velmi podobným a atraktivním způsobem. Ale nepředbíhejme.

Krabice: Mechwarrior 4

Zatímco robot v popředí rozverně hopká ven z motivu, mechanoid v pozadí zažívá perné chvilky, pravděpodobně bude v příštích sekundách vaporizován. Co tam dělá ten létající mech se mě neptejte, neřekl bych, že se vzletem souhlasil. Povšimněme si pekelné výzbroje hlavního battlemecha, kromě čtveřice blasterů disponuje i šesticí poměrně masivních výbušných hlavic. Já bych ho nedráždil...

Krabice: Mechwarrior 4

Příběh je pochopitelně řádně nablbý, netřeba ho překládat... ale když už jsem tady: Je rok 3063, všechno je v háji, rodina mrtvá, a hele, osmdesátitunový BattleMech, pomsta čeká! Povšimněme si tvrzení "You are in command", které by více sedělo strategické odnoži Mech Commander.

Krabice: Mechwarrior 4

Ale copak to tu na nás vykukuje? Supertajná příručka MechWarrior BattleTech Reference, jinými slovy stylový manuál...

Krabice: Mechwarrior 4 Krabice: Mechwarrior 4 Krabice: Mechwarrior 4 Krabice: Mechwarrior 4 Krabice: Mechwarrior 4

Moc pěkné! Celé je to koncipováno jako základní bojová příručka, a to i s ručně vepsanými poznámkami a nákresy konkrétního pilota. Dozvíte se nějaké to příběhové pozadí, parametry jednotlivých mechů, vlastnosti zbraní atd. Obrázky vypadají jako něco, co jsem si z nudy kreslil na hodinách biologie, ale to je myslím záměr ;)

Krabice: Mechwarrior 4Krabice: Mechwarrior 4 Krabice: Mechwarrior 4

Nezbytné letákování, Microsoft vás opět svádí k nákupu joysticku. A to nejen reklamou, ale i nápovědou v "quick reference" přehledu. Já vám nevím, joystick je možná nutnost u Crimson Skies, ale u Mechwarriora bych se raději spolehl na myš a klávesnici. Kdo se s tim má furt kvedlat...

Krabice: Mechwarrior 4

Ano, toto je CD placka. A blyští se! A v obalu je ještě jedna, holt doba pokročila, na 650MB se vám vejde sotva 2D střílečka.

Krabice: Mechwarrior 4

Nabušený a smrtící bojový robot vám samozřejmě nepoběží na nějaké zaprděné 486ce. Pro spolehlivý běh a plynulé ovládání všech základních systémů je potřeba minimálně Pentium II na 300MHz, k němu 64 MB RAM a samozřejmě i ultrarychlá osmirychlostní CD mechanika, jinak se vám mechové budou ploužit jako zapadnutí do bahna. 3D karta s minimálně 8MB VRAM zajistí základní výhled z kokpitu, ale pro čisté a detailní pokoukání to bude chtít něco mocnějšího. A pokud se snad budete pokoušet o mulťák pod Windows 2000, je třeba přitlačit na RAMce, spolkne to dalších 32MB.

Dobojováno. Ale zas tam chybí mapa, himlhergot! Jinak je to docela pěkné a manuál je dokonce na jedničku. Dal bych tomu 7 vojáků rozdrcených ve šlápotě mecha z 10. Crimson Skies si vysloužily o bodík víc, mají holt trochu hezčí motiv na krabici a pro mě i atraktivnější téma.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Krabice: Mechwarrior 4"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle