Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Ještě nedávno jsem se snažil zjistit, zda existuje big box ke hře Dangerous Dave in the Haunted Mansion, ke které se z hlediska celé série vážou moje nejsilnější vzpomínky. Co jsem vypátral je docela zajímavé, protože jeden big box sice existuje, ale na první pohled nemá s hrou nic společného. Ani název, ani artwork. Tato krabice se jmenuje ROOMS OF DOOM. Zhodnoťte sami, zda byste hru poznali..

Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition

Rooms of Doom vzniklo z toho důvodu, že původní vydavatel Softdisk předal licenci k prodeji Dangerous Davea společnosti Froggman, která se věnovala zejména budgetovým produktům. Aby hru mohli prodávat, nechali vyrobit novou krabici a použili nový název.

Během hledání krabice jsem našel komentář, kde se fanoušek hry ptá, proč je tak těžké najít originálku. Reagoval na to sám autor hry, John Romero!

Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition

Tak to vypadá, že tímto komentářem se zrodila myšlenka vytvořit novou krabici..😊 A po 4 letech mi domů přichází zásilka... Dangerous Dave - Champion's Edition!

Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition

Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition

Těchto nových krabic nechal John Romero vyrobit 500 kusů. Prodej byl rozdělen podle číslování, takže za základní cenu si šlo pořídit kusy 21 až 500. Krabice 1 – 20 se prodávaly za vyšší ceny. Já se spokojil s dvoumístným číslem a nakonec jsem dostal 32. Jaké číslo dostanu jsem nevěděl do poslední vteřiny. Tušil jsem ale, že bude nízké, protože jsem krabici zakoupil 3 minuty před oficiálním prodejem. To znamená, že přede mnou někdo stihl koupit 11 kusů.

Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition

Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition

Po otevření krabice je vidět taštička, ve které se asi ukrývá to nejlepší. Nyní ji dávám stranou a jdu se podívat na ostatní předměty..

Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition

Pod pytlíkem se nacházel plakát, jehož artwork by se mi na krabici líbil asi víc.

Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition

Vedle plakátu jsou ještě dvě nálepky. Při pohledu na ně si ale spíš všímám zajímavého detailu uvnitř spodního víka krabice, kde není bílý nebo šedý kartón, ale také kus artworku:

Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition

Teď už zbývá poslední věc, kterou je snad to nejlepší ze všeho. Uvnitř pytlíku nacházím několik menších předmětů.

Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition

Zlatý pohár a diamanty, tak přece jen se tam ukrýval poklad! A vedle toho nesmí chybět flashka v podobě broku, který je fajn. Jakou jinou podobu by měla flashka mít, když Dangerous Dave 2 je první hrou od id Software, ve které se objevuje ikonická brokovnice 😊

Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition


Verdikt:

S kvalitou krabice Dangerous Dave - Champion's Edition jsem spokojen. Stála cca 1300, což je pro mě akceptovatelné. Flashka v podobě broku se mi líbí. Je to fyzické médium, které je praktické. Obsahuje hrstku dílů a také remaster.

Pokud vás baví nebo zajímají big boxy, připojte se do facebookové cz/sk komunity:
https://www.facebook.com/groups/766083584349795

Autor: Guldy

Celoživotní hráč. Fanoušek akčních filmů, scifi a fantasy. SW/LOTR nerd. Sběratel PC big boxů. Zaměstnán ve firmě Warhorse Studios.

Komentáře k:
"Krabice: Dangerous Dave – Champion’s Edition"

  • jvempire napsal:

    To není fér, já ještě čekám na doručení :-) Ale je to pěkné, gratuluji k pořízení tak nízkého čísla.

    • Guldy napsal:

      To teda neni, protoze i mne to prislo pozde (tusim 27. 12.). Posilalo se to z Irska a prislo to driv lidem v Americe, nez nam do v CR :) lidem ze zapadni Evropy to chodilo snad o dva tydny driv. Za me totalni skandal a dalsi obrazek o jedne nejmenovane sluzbe, ale nechci je uz ani zminovat..

  • Doomtrooper napsal:

    Nepřekvapuje mě čas doručení. Mě ztratili ty jelita na poště od Romera podepsaný výtisk Quake mapy. Romero poslal po měsíci náhradu a nakonec dorazil i ten první kus, akorát že vypadal jako by na něm ten řidič celou dobu seděl jak byl pomuchlaný. Sranda je že teď vlastním dva exempláře origo podepsané se stejným číslem. Zpátky jej nechtěli… prostě život.

  • Lutero napsal:

    Můj kousek spolu se Sigilem také ještě na cestě :) Jak dlouho vám trvalo od objednání po doručení ?

  • Falcon napsal:

    Cena je pro mně asi největší překvapení. Malá série 500ks, pěkné zpracování a obsah bigboxu + podepsaná přímo od Romera, tedy pro sběratele a nadšence a přesto dobrá cena – prakticky na úrovni digitální edice normální nové hry. Je to borec :)

  • Miro napsal:

    nerozumiem preco na artworku ma ten clovek pistol, ked dave je znamy svojou brokovnicou

    • Guldy napsal:

      V krabici je i první hra a její remaster z roku 2020, kde Dave střílí pistolí. Artwork se bude vztahovat asi spíš ke kořenům a vzniku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle