Stavba RETRO PC : 286 / 386 / 486 / Pentium
Mám další, dosti triviální problém, ale mě to sere do stropu. Nemůžu v Dosu smazat jistý adresář. Pod ním jsou další adresáře (5), všechny prázdné. Ale píše mi to v m602 že smazat nelze, nelze a nelze. Napadá mě jenom nějaká chyba disku. Zkoušel jsem všelijaké příkazy pod dosem, ale nic. Když dám v m602 zjišťování velikosti, odpověď je že adresář obsahuje celkem 0 bytů, zabírá však celkem 229 376 bytů. Děkuji za každou radu, protože tohle jako ne.
iarmanu napsal(a)
Mám další, dosti triviální problém, ale mě to sere do stropu. Nemůžu v Dosu smazat jistý adresář. Pod ním jsou další adresáře (5), všechny prázdné. Ale píše mi to v m602 že smazat nelze, nelze a nelze. Napadá mě jenom nějaká chyba disku. Zkoušel jsem všelijaké příkazy pod dosem, ale nic. Když dám v m602 zjišťování velikosti, odpověď je že adresář obsahuje celkem 0 bytů, zabírá však celkem 229 376 bytů. Děkuji za každou radu, protože tohle jako ne.
Zkontroluj datový kabel. A projeď disk MSAVem. Sice nic nevyléčí, ale občas něco najde, jinak je úplně k prdu :D Nejlepší je F-PROT. Zkontroluj taky atributy souborů. Taky můžeš zkusit chkdsk c: s přepínači /f /v, /v je jen výpis na obrazovku, nemusí být.
FAT16 má max 2GB, klidně bych všechno hodil na druhy disk a tomuto znova vytvořil oddíly.
Může být i špatně v BIOSU CHS nastavení, zvláště pokud by v tomto PC nebyl naformátován a mohl to mít špatně od předchozího PC.
Jak píše Sledge "chkdsk C: /f /r" nebo scandisk by to měl jinak srovnat. 0 v souborech, ale balík zabírá jsou neuzavřené soubory, místa v tabulce označená jako obsazená a nepatří žádnému souboru.
MilasPce napsal(a)
FAT16 má max 2GB, klidně bych všechno hodil na druhy disk a tomuto znova vytvořil oddíly.Může být i špatně v BIOSU CHS nastavení, zvláště pokud by v tomto PC nebyl naformátován a mohl to mít špatně od předchozího PC.
Jak píše Sledge "chkdsk C: /f /r" nebo scandisk by to měl jinak srovnat. 0 v souborech, ale balík zabírá jsou neuzavřené soubory, místa v tabulce označená jako obsazená a nepatří žádnému souboru.
Nevím, jaký tam má DOS, ale přepínač /r je až u verzí s Windows.
Moc díky za rady, ale nesmazatelný adresář je to poslední co mě teď trápí. Dneska jsem zapnul PC, problikla kontrolka a mrtvo. Zřejmě se odporoučel zdroj. A jelikož Compaq, zdroj má navíc speciální 11-ti pinový proprietární konektor, takže je to k nasrání. Nakonec jsem sehnal jeden poslední z Ameriky za hrozně peněz. Chjo. Ale než dorazí, sehnal jsem na Aukru PII-333. Bylo o dost levnější než ten zdroj...
A mám tu další podivnost, týká se COM myši u 386, kterou jsem už řešil. Když počítač zapnu, kurzor se nepohybuje, ale reagují tlačítka. Myš zprovozním tak, že jí rozeberu, chvíli kvedlám s deskou uvnitř a najednou se kurzor dá do pohybu. Při restartu myš funguje pořád hezky dál, ale když PC vypnu natvrdo a znovu zapnu, musím znovu rozebrat a kvedlat. Nechápu jak tohle kvedlání souvisí s funkčností myši.
Nevím, jaký Compaq to byl, ale různé pinouty ke zdrojům a konektorům napříč různýma značkama jsem vždycky hledal tady a na můj Deskpro EN SFF se 14pinem je: https://old.pinouts.ru/Power/compaq_power_14p_pinout.shtml . Takže v případě nouze často přepinuješ i běžný ATX PSU.
U myší bacha na to, že ne všechny, co vypadají jako COM, jsou na PeCku - amigáckou připojíš do portu taky, ale nefunguje korektně. Ale pokud ti to pak jede, tak to asi PC myš bude.
Jinak, přeměna kuchyňky v recyklační centrum koukám zdárně pokračuje :)
Nejvíce uživatelů online: 1069
Právě online:
16 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 757
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1485
Nejnovější uživatelé:
Sebastian, anetanet, jakubs, Sardarsb, TechLambo, janh109, Jichajd, dreamy, bodklops, Michal Maršík, Darek z Dekomprese, Ondřej Matějka, Marcel Mojžíš, soundlovers, w1kAdministrátoři: Sledge: 5663

Přihlásit se