Plné hry zdarma: Death Rally

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Hooray! Remedy je další z firem, které alespoň na chvíli strhly z obličeje škrabošku demence a uvolnili jeden ze svých starších titulů zdarma ke stažení. A jde o kousek velmi výživný - arkádovou top-down závodní hru Death Rally.

A co víc, nejde jen o laciné "hele, co se válelo v koši, zkuste to třeba pod dosboxem" gesto. Hra je poctivě naportována pod Windows, dokonce je možné zklávesou F12 přímo ve hře zapnout novodobou finesu - bilinear filtering. Což silně nedoporučuji, nevím přesně, jak bilinear filtering funguje, ale soudě dle chování v Death Rally je české pojmenování pro tuto funkci "rozmaž" či "rozpatlej".

Pokud jste Death Rally nikdy nehráli, nebo vás snad šálí paměť a nostalgicky vzpomínáte na "roztomilé kártůny", upozorňuji, že grafika vypadá na první pohled nehezky. Vydržte a dejte hře šanci, když je vše v pohybu, vypadá to mnohem líp. A nemluvím o menu, menu je fajn.

A o co vlastně jde? Jednoduché schéma - hrozné auto - vyhraju závod - mám peníze - vylepšuju auto - lepší auto - vyhraju závod - mám peníze - vylepšuju auto atd. Do toho střílím, bourám a vůbec se chovám jak české prase v octávce. A pozor! Společnost na trati vám bude dělat i samotný Duke Nukem!

Takže šup, stahujte - plná verze Death Rally ke stažení.

Death Rally

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Plné hry zdarma: Death Rally"

  • DJ napsal:

    Bilinear filtering je naozaj „rozmazanie“ textury aby nebola pri zvacseni len par obrovskych stvorcov ;-)
    Cize ide viacmenej o to ake kvalitne/velke textury su v hre pouzite.

  • Robotron napsal:

    To ja naopak zapnout bilinear filtering silne doporucuji, protoze na velkych monitorech to bez nej uz vypada jak mozaika obrovskych pixelu, nez jako hra :)

  • @Robotron: No jo, ale neni potom lepší hrát v okně? Já když ve fullscreenu zapnu bilinear filtering, tak mám pocit, že nemůžu zaostřit. Na oči ani na hlavu nic příjemnýho :)

  • nut napsal:

    Zřejmě to byla reklamní akce k vydání Death Rally pro iPhone, alespoň tak to na mě působí. Takže o milující Remedy bych až tak nemluvil. Ale jako reklama je to příjemné.

  • hans napsal:

    to je nahodou prdel :D ale uz to mam hodnekrat dohrany na nejtesi uroven je to hra na den :D .. chci Death Rally 2 :D

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle