Šortka – staré hry na stream.cz

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Sice téměř měsíc staré video, ale já ho minul, takže hádám, že vy ostatní na tom budete podobně :) Krátký (5 minut) pořad "Fenomén: Nejlepší staré PC hry - zvolte tu vaši!!!" o starých hrách na internetové televizi stream.cz. Jeho kvalitu nemohu posoudit, v tuhle chvíli jsem u PC bez reproduktorů, ale hejbe se to pěkně! (a je to barevný!)

Odkaz: http://www.stream.cz/?video_id=272407

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Šortka – staré hry na stream.cz"

  • Kulhajz napsal:

    Mě tady prudíte s rpg, ale jsem zvědavej kolik lidí si všimlo tady toho zařazení :-) Wolfenstein do rpg.. teda :-)

  • @Kulhajz
    Aha, tímto věta „Jeho kvalitu nemohu posoudit“ dostává nový rozměr :) Takže hádám tragédie? :)

  • tarq napsal:

    Tak ono během necelých 5 minut představit byť jen ty nejzásadnější/nejlepší staré hry (navíc nikde není definováno, co znamená „staré“) samozřejmě nejde.

    Pro člověka, který se o hry zajímá hlouběji, je to video možná plné blábolů a marně v něm hledá nějakou logiku, na druhou stranu u lidí takhle nepostižených to může vyvolat zájem o „naši věc“ :-)

  • @tarq
    No je jasný, že co člověk, to jinej výběr her, takže nad tim bych se ani nepozastavil. Ale označit Wolfa jako RPG…

    Vidim to před očima: „Je v tomhle baráku někdo, kdo si pamatuje nějaký starý hry?“ – „Jo, Lojza údržbář kdysi ujížděl na tetrisu.“ – „Fajn, dělá reportáž. Za stravenky.“

  • @tarq
    Jinak souhlas, buďme rádi za každej podobnej pořad, byť plnej nepřesností ;)

  • Nádor napsal:

    No taky tam řikaj, že arkanoid je „tak trochu obdoba tetrisu“, to mi přijde teda taky ujetý. Jinak u toho Wolfa asi jenom někdo udělal překlep, když připravoval tý ženský text, jinak si to nedovedu vysvětlit. Místo FPS prostě napsal RPG, nebo nevim. A co se týče toho videa, tak za těch pět minut to vzali nejen že pěknym hopem a přes polovinu zaručenejch klasik jim tam chybělo, ale ještě k tomu z toho snad nikdo nemůže nic mít (ani laik), protože to byl jenom úplně strohej výčet s pár obrázkama. Takže u mě dobrý, ale chtělo by to přidat tak 45 – 55 minut, aby se tam vešlo to co má a k něčemu to bylo :-) Takže to je výzva pro Sledgehewera, aby udělal svuj první amatérskej dokumentární film :-) Tady máš nářadí: http://www.slunecnice.cz/sw/screenshot-captor/, http://www.slunecnice.cz/sw/fraps/, http://www.slunecnice.cz/sw/avidemux/. HF & GL! :-)

  • @Nádor
    A budeš mi dělat maskérku? Ideálně bych to viděl na gumovou masku černocha, protože mám jinak strach, že můj ksicht yotube nezvládne, bych si říkal o cenzuru :)) Ale nějaká 10ti minutovka by nebyl špatnej nápad, mno, uvidíme (bych musel natáčet, když Jana nebude doma, protože by se tam jinak nejspíš smíchy poto…)

  • Nádor napsal:

    @Sledgehewer
    No jasně, vpoho :-D … gumovou masku nemam, ale černej krém na boty najdu :-) … Ikdyž původně jsem ani nezamejšlel, že bys tam účinkoval i vizuálně, ale když seš tak odvážnej, tak proč ne :-))

  • @Nádor
    No, když se přeneseme přes vizuální vložku, musíme se zamyslet nad následující otázkou: Je můj hlas dostatečně sexy medový, aby bez úhony prošel prezentací v masmédiích? :))

  • Tak sem to skouknul, a kromě dvou zmiňovaných blábolů mě dostal ještě „92 rok a firma Creative Dimension sází na jednoduchý a líbivý motiv a vytváří ikonu“ a řeč má být o CD-MANovi. Ehm… kolik bylo v té době PACMANovi? 12 let?

  • MickTheMage napsal:

    Uf…a sakra nebol to zly sultan, ale vezir! ;) Ale hlod cisla je aj tak ten Wolfenstein a RPG :), vlastne on to bol dungeon! :))

  • DJ napsal:

    Niekedy sa az nestacim divit co za perly su masmedialny `profici` schopny vypustit do eteru. Ako autor je uvedena Karolína Vrbasová, neviem odkial brala podklady k danej teme, ale mohla sa tomu trosku viac povenovat, alebo to dat skontrolovat niekomu z oboru, no nic, snad niekedy nabuduce ;-)
    A pokial si chcete naozaj vynikajuco zaspominat mrknite na skvele Bakkelunove videa Roots of an Era:
    1. http://www.youtube.com/watch?v=PWK_euAF-Xo
    2. http://www.youtube.com/watch?v=pOkn8Pw8yQE

    podla mna je to omnoho lepsie a bez zbytocnych kecov ;-)

  • nut napsal:

    Nejvíc retro se mi zdají ty repráčky, co má redaktorka na stole :-)

    A arkanoid jako obdoba tetrisu je taky mňamka.

    Wolf 3D RPG – auuuuuuuuuu! – kupodivu na iPhone Wolfenstein RPG existuje …

    Prehistorik nejzábavnější plošinovka? Na PC ok, ale jinak odpad. Jen mě mrzí, že to má tedy jen deset levelů, to jsem mohl dohrát.

    • simon napsal:

      Prahistorik je najme kultová záležitosť, v 90’s to mal na svojom PC každý.
      A Wolf RPG vyšiel už pred peknými rokmi aj na Javu.

      • nut napsal:

        Jasně, je to kultovka, ale jen proto, že na PC nic lepšího neexistovalo. Když si vzpomenu na ty skvělé skákačky na Amigu, tak je proti nim prostě Prehistorik chabý.

  • Neny napsal:

    nemyslím si, že by byl Prehistorik nejzábavnější plošinovka na PC … ale legenda to je jak píše Nut, ale podle mě byli lepší plošinovky (Alcatraz, Flashback, Blackthorne, …)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle