The Encyclopedia of Game Machines

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

"Kniha tě povznáší, je hlasem svobody." - A.J. Rimmer

The Encyclopedia of Game Machines Neodolal jsem. O publikaci The Encyclopedia of Game Machines jsem zakopával poměrně často a červík hlodal, hlodal, až dohlodal. Vyplatilo se mi těch bratru 7 stovek za 224 stránek textu o starých herních systémech? Naprosto určitě a definitivně!

Původně byla Game.Machines publikována v Německu a po slušném úspěchu přeložena do angličtiny. Díky evropskému původu se kniha nesoustředí jen na v USA a Japonsku oblíbené konzole, ale i na osobní herní počítače, tolik populární právě na starém kontinentu. Od naprosté a dřevní historie (1972) až po nedávnou současnost (2005).

"better than porn" - Neil McGreevey, The Irish News

Ať promluví čísla: 224 stran, přes 400 konzolí a počítačů, 33 let historie, 600 obrázků. A jeden nadšený čtenář :)

Na poměrně malém počtu stran se nedá očekávat bůhví jaká informační bohatost, většinu informací navíc bez problémů dohledáte na jeden dotaz a 2-3 kliknutí na Google. Síla Game.Machines tkví v něčem úplně jiném. Knížka je díky své komplexnosti výbornou "referenční příručkou". Opravdu mě nenapadá jediný významný stroj, který by v obsahu chyběl a naopak garantuji, že každý narazí na pár kousků, o kterých neměl tušení.

Pokud tedy například staré herní stroje sbíráte, dostáváte v Game.Machines neocenitelného pomocníka. Ale varuji vás - ve chvíli, kdy zjistíte, kolik zajímavého ještě musíte sehnat, aby vaše sbírka měla aspoň zdravý základ, můžete upadnout do silných depresí :)

Ke každé game machine patří tu kratší, tu delší popisek a několik výborných obrázků ve vysokém rozlišení. Kvalita papíru i tisku je opravdu vynikající! To je doplněno kupou základních dat, jako je například počet prodaných kusů nebo počet vydaných her pro danou platformu. Ve zvláštním sloupci je dále seznam všech variant a modifikací, kterých se stroj za dobu svého života dočkal.

Překlad do češtiny pochopitelně k dispozici není, nicméně i já se svojí angličtinou naučenou z her a béčkových filmů jsem byl schopen Game.Machines poměrně bez problémů přelouskat. Pokud tedy vaše angličtina nekončí u "bill is ill", nemáte se čeho bát.

A kde Game.Machines sehnat? Amazon, eBay. Popř. máte možnost knížku zakoupit na aukru. A ne, není to moje aukce, nedělám si reklamu.

Náhledy stránek:


The Encyclopedia of Game Machines The Encyclopedia of Game Machines

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"The Encyclopedia of Game Machines"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle