A zase ten Kickstarter: Elite Dangerous a Pier Solar HD

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

"I need your clothes, your boots and your motorcycle!" říkával ten milý robůtek v jistém zapomenutém filmu Jamese Camerona. A Kickstarter by si do sloganu mohl dát něco velmi podobného, jestli to takhle půjde dál, abych pomalu začal shánět kupce pro ledvinu. Popř. játra - ideální coby zarážka do dveří. A to nemluvím o obyčejných dřevěných dveřích, ale o těch masivních, ocelových!

První novinkou je Pier Solar HD. Že netušíte, o co jde? Je to trochu komplikované, tak poslouchejte pozorně! Pier Solar je RPG pro konzoli SEGA Mega Drive. Nejde o nějakou zaprášenou klasiku, ale o hru z roku 2010. Pár bláznů se jednoduše rozhodlo, že 13 let po oficiálním skonu konzole je nejvhodnější doba pro vydání nové hry. Výsledkem je nejepičtější RPG hra pro Mega Drive a pravděpodobně nejobjemnější software pro 16bitové konzole vůbec - cartridge pojme neuvěřitelných 64MB!

A protože základna potenciálních hráčů není z největších, nastal čas portovat hru na další platformy. Konkrétně jsou to Xbox 360, PC, Mac, Linux a... wait for it... SEGA Dreamcast! Poslední jmenovaná konzole budiž důkazem, že bláznoství autorů nezná mezí. Port to navíc nebude ledajaký, jak už písmenka HD napovídají, těšit se můžeme na báječnou grafiku ve vysokém rozlišení. Laťku má kampaň nastavenou poměrně rozumně, 139 000$ se vybere jako nic, po pouhách dvou dnech už je doma přes 40 000$.

A zase ten Kickstarter: Elite Dangerous a Pier Solar HD

A jestli vás všechno tohle barevně rozjuchané fantasy moc nebaví a preferujte spíše temná zákoutí sci-fi vesmírů, obraťte svou pozornost ke kampani Elite: Dangerous. Nejde o nic menšího, než o pokračování legendární série Elite v duchu prvního dílu. Pokud se podaří nasbírat neskromných 1 250 000 liber, budeme se znovu v kosmickém korábu prohánět procedurálně generovaným vesmírem plným příležitostí k boji a obchodu. Vývoj bude probíhat pod taktovkou Frontier Developments, které vede sám velký David Braben, tvůrce původní Elite pro počítače BBC Micro a Acorn Electron.

Tak. Dost juchání a nyní trocha skepticismu. Sledujete-li pravidelně Kickstarterové návraty legend, všimli jste si zajisté, že mají mnoho společného. Tvůrci se snaží seč můžou, aby z vás těch pár dolarů vytáhli. Screenshoty, videa, vtipné scénky, dema a tak dále. Prostě chutná omáčka okolo leckdy trochu oschlého knedlíku. Koneckonců, cpete své peníze do něčeho, co může dopadnout jakkoliv. Kampaň Elite Dangerous se ovšem jeví jako... inu, odfláknutá. Spousta slibů, jeden obrázek s logem, který zabral ve Photoshopu přibližně pět a půl minuty, a rozesmátá tvář Davida Brabena v profilovce. Trochu málo, řekl bych. V kontrastu s tím je požadovaná částka vyloženě neúměrná, jedna digitální kopie hry vás navíc vyjde na 20 liber, což je na poměry Kickstareru spíše více.

Pokud Frontier Developments fofrem nevyrukují s něčím hmatatelnějším, tuším potíže. Na druhou stranu, kampaň má na vybrání peněz ještě téměř celé dva měsíce a už nyní má na kontě pěkných 87 071 liber, takže moje skepse všeobecně sdílena pravděpodobně není :)

A zase ten Kickstarter: Elite Dangerous a Pier Solar HD

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"A zase ten Kickstarter: Elite Dangerous a Pier Solar HD"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle