Blood: „I live… AGAIN!“

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Zakladatel Monolith Productions,  Jason "Jace" Hall , se na fóru věnovaném hře Blood nechal slyšet, že by rád přivedl tuto klasickou FPS řežbu zpátky k životu. Na rozdíl od celé řady jiných vývojářů, kteří pro podobné projekty sbírají peníze na Kickstarteru, nemá Jace na mysli komerční projekt, ale volně šiřitelnou hru.  Má jít o rozšířený remake, podobný populárnímu ZDaemonu, díky kterému si dnes můžeme užívat klasického Dooma dle libosti a s celou řadou moderních vylepšení.

Blood: „I live… AGAIN!“

V tuto chvílí Jace mapuje terén a zjišťuje, zda je o podobný projekt vůbec zájem. Já bych za sebe řekl, že rozhodně ano :) Po stránce práv má prý vše náležitě "ošéfováno" a dokonce má k dispozici  zdrojové kódy původní hry - jejich uvolnění je ovšem nepravděpodobné, doslova:  "releasing the source is not my call and I do not think it is likely due to the fact that the entities that would have to agree to do it have no concept of why they would ever allow such a thing." Prostě v cestě stojí korporátní mrdky žáby na prameni.

Chcete-li znovu-znovuzrozeného Caleba vidět v akci, pokračujte na již zmíněné fórum The Posmortem a šoupejte ručičkama, co vám síly stačí ;)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Blood: „I live… AGAIN!“"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle