Aktuální všehochuť

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Za poslední dny až týdny se urodilo pár zajímavostí, které sice nestojí za obsáhlý článek, ale zapadnout by neměly. Takže jsem, ač oslaben nemocí (rýmička), zasedl za klávesnici a s nadšením zapáleného udavače začal bušit do písmen.

Flashback remake v HD

Nebaví vás poctivá a nestárnoucí 2D grafika? Preferujete zcela zbytečné 3D bez charakteru a špetky stylu či invence? V tom případě mám pro vás dobré zprávy. Chystá se HD remake klasické plošinovky Flashback. Pěkně ve 3D, s tuctovým a rádoby-drsným nagelovaným hrdinou, spoustou bombastických cutscén, a s animací horší, než měl dvacet let starý originál.

PC hráče může jen těšit, že remake byl zatím ohlášen jen pro XBLA a PSN, vsadím nehty na všech dvaadvaceti prstech, že nebude o co stát... a to většinou předělávky vítám s otevřenou náručí.

Prince of Persia 2 remake pro mobilní platformy

Další plošinovka, další remake. Prince of Persia 2: The Shadow and the Flame mi nikdy nějak extra nepřirostl k srdci, neměl to kouzlo, které udělalo legendu z jedničky. Šablona předělávky je stejná, jako v případě Flashbacku - moderní 3D, mnozí efektové a ani stopa po originálu.

Na rozdíl od Flashbacku bude Prince dostupný pro platformy mobilní, tedy iOS a Android. PC se tedy katastrofa opět vyhne, jaké štěstí ;)

Armikrog, modelínová adventura od tvůrců Neverhoodu

A nadpis tak nějak shrnuje vše, co vám o hře zatím můžu říct. Na oficiálním webu je v tuto chvíli jediné - nápis Amikrog. Oficiální facebook stránka také zeje prázdnotou a šestivteřinové nicneříkající video to příliš nevytrhne. Důležité je, že za projektem stojí Doug TenNapel, který má vedle hry Neverhood na svědomí také postavu Earthworm Jima.

Hra nebude pokračováním Neverhooda, ale ponese se ve stejném duchu a soundtrack opět vytvoří Terry Scott Taylor.

neverhood

Worlds Of Magic

Master of Magic. To jsem taky nehrál. Ale hrál jsem Master of Orion! Obojí je zástupcem specifického subžánru strategií označovaného jako 4xexplore, expand, exploit a exterminate. Master of Magic je takovým skloubením klasické Civilizace s fantasy světem a novinka Worlds Of Magic se snaží jít přesně v těch stopách, které jí předchůdce z roku 1994 vyšlapal.

Projekt aktuálně sbírá podporu na Kickstarteru a vypadá to docela růžově - s 14 dny do konce chybí méně jak třetina požadované částky. To půjde...

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Aktuální všehochuť"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle