Bruce Lee II: jak za časů osmibitů

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Pamatujete na 2D hopsačku Bruce Lee? Já moc dobře, jde o jednu z mála her pro osmibity, kterou jsou dohrál, a to dokonce nikoliv v emulátoru, ale na skutečném železe, tedy v mém případě Amstradu CPC464.

Pokud se vám po šlachovitém asijském bijci stýská, mám pro vás dobrou zprávu. Nezávislý vývojář Bruno R. Marcos stvořil neoficiální sequel, který jako by originálu z oka vypadl. Po spuštění vás přivítá dvojice stylových animaček, které evokují úvodní nahrávací obrazovky z osmibitů. Naštěstí nemusíte na nahrání hry čekat desítky minut, jak za starých časů, ale stačí odklepnout escape a důvěrně známá melodie zaútočí silou hurikánu na vaše citlivé nostalgické receptory.

Bruce Lee II: jak za časů osmibitů

V úvodním menu si kromě ovládání můžete nastavit i feel hry, na výběr máte mezi C64 a CPC. Osobně samozřejmě doporučuji druhou ze zmiňovaných voleb, hudba zní lépe a barvy jsou sytější.

Bruce Lee II má samozřejmě propracovaný příběh! Zlý záporák Tao-Bao unesl Brůslímu sestru a vězní jí v hloubi svého úchylného paláce. A aby toho nebylo málo, najal si Tao-Bao, který mimochodem vypadá úplně přesně jako Lo-Pan z Big Trouble in Little China, armádu nemytých pohůnků, kteří mají našeho kung-fu hrdinu zlikvidovat. Holt život je boj!

Bruce Lee II: jak za časů osmibitů

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Bruce Lee II: jak za časů osmibitů"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle