Forge, pokračování adventury Loom, má demo ke stažení

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

18 patronů přispívá částkou 2014 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Jak se někdy věci pěkně sejdou, že? Lucasovskou adventuru Loom jsem dohrál teprve nedávno a o neoficiálním pokračování jménem Forge jsem neměl ani tušení. A najednou je tu hratelná první kapitola a já si na svůj nekonečný to-do list píšu další bod.

Forge, pokračování adventury Loom, má demo ke stažení

Loom se díky Forge konečně dočkal pokračování, se kterým se svým způsobem počítalo už kdysi. Dle dostupných pramenů sice nebyl Loom plánován jako série hned od začátku, ale solidní prodeje tuto možnost uvedly v život. Hlavní designér hry, Brian Moriarty, koketoval s dvojicí pokračování nazvaných Forge a The Fold. Nedošlo ovšem ani k přípravám, natož k vývoji samotnému, zájem jednoduše nebyl dost velký.

Forge, pokračování adventury Loom, má demo ke stažení

Naštěstí jsou tu šikovní fanoušci, kteří se v roce 2009 s chutí pustili do díla, a dnes nám můžou nabídnout adventuru klasického střihu v audiovizuální kvalitě první poloviny let devadesátých. To jest: stylová VGA grafika, plné namluvení, zvučný soundtrack. Pro technické šťouraly: motorem celého projektu je populární adventurní engine AGS.

Hlavní hrdinou tentokrát není tkalec Bobbin, ale jeho vrstevník, kovář Rusty. Ten si v původní hře zažil několik perných chvilek, ale jak víme, nakonec vše dobře dopadlo. Zapomeňte tedy na zženštilou kouzelnou flétnu, okolní dění ovlivňujete pomocí mocných kovářských rukavic.

Forge, pokračování adventury Loom, má demo ke stažení

Zkusil jsem si Forge chvilku zahrát a hra mi bohužel přišla mnohem ukecanější, než Loom. Během testovací desetiminutovky jsem se v podstatě nedostal k žádné zajímavé interakci s prostředím a jen jsem odklikával naskriptované dialogy. Ale třeba jsem jen zvolil specificky špatný postup, zkuste to sami a poreferujte v komentářích :)

Ke stažení - Forge: Chapter One Demo.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

  • | Kategorie: PC  | Štítky:  

Komentáře k:
"Forge, pokračování adventury Loom, má demo ke stažení"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle