Pixel’s depression

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Proklety budiž mrtvé pixely! Sedí uprostřed obrazovky, svítí bíle, červeně, zeleně, modře, nebo se rafinovaně skrývají za černou a dělají co? Vysmívají se nám! A vůbec, nebyly ty CRT monitory lepší? Ano, přímky na obrazovkách nekvalitních CRT monitorů měly tendence trochu hadovadět a oči se několika hodinách neustálého zírání do luminoforu nekompromisně dožadovaly dodání umělých slz, na druhou stranu se solidním 19" monitorem nebylo nemožné vytopit středně velkou místnost. Zkuste si vytopit obývák moderním LCD!

Pokud si dobře pamatuju, můj první LCD monitor, NEC 1970NXp, měl mrtvý pixel přesně jeden. Jeho nástupce, Asus VE228, tímto neduhem naštěstí netrpí vůbec, jako pravděpodobně (aspoň doufám) většina nových monitorů. Stejně tak 15" Belinea připojená k Amize a 17" Mirai sloužící coby "servisní" monitor jsou v pořádku. Na domácí monitory mám zjevně docela kliku. Zato na zázracích značky Neovo, které mě doprovázely v prvním zaměstnání, se nové mrtvé pixely objevovaly prakticky denně. A aktuální pracovní Acery a LG na tom nejsou o moc lépe.

Ale dost s LCD, nejlepší monitor, co tu aktuálně mám, je beztak CRT s označením CTM644 určené pro Amstrad / Schneider CPC464! :)

Zdroj komixu: http://www.noitego.pl/?p=313

Pixel’s depression

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Pixel’s depression"

  • noitego napsal:

    Pozdrawiam czeskich fanów dużych pikseli:) Jeśli martwe piksele pojawiały się też w starych monitorach, to najwyraźniej moja teoria nie jest słuszna;)
    Greetings for Czech fans od huge pixels:) If dead pixels occured also in old sreens, apparently my theory is not correct;)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle