Chaos Reborn: Chaos se vrací!

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Julian Gollop do toho konečně šlápl a to, co nadhodil už před více než rokem, dostává hmatatelný tvar. Jeho plán na znovuoživení Chaose (Chaosu?) postoupil do fáze Kickstarterové kampaně. Fanoušci původní hry ze ZX Spectra už nyní mohou být naprosto klidní, během několika málo hodin je vybrána třetina z požadovaných (a poměrně skromných) 180 000 dolarů. Muselo by se tedy stát něco strašlivého, aby kampaň dopadla neúspěšně.

chaos-reborn-01

Chaos Reborn kráčí ve stopách vybroušeného originálu, o kterém se odborně rozepsal Dr. Morbid, a na první pohled se za své osmibitové dědictví nestydí. Grafika je sice moderní, detailní a propracovaná, nicméně stylizací a barevnou paletou jednotek jasně odkazuje na ZX Spectrum. A mimochodem - znalci dalšího z Gollopových skvostů, hry UFO: Enemy Unknown, v doprovodném videu jistě identifikují několik velmi povědomých zvuků...

Hra je vyvíjená v oblíbeném Unity a cílovými platformami jsou Windows, Mac a Linux. Těšit se můžeme na procedurálně generovaná bojiště, on-line multiplayer a propracovanou singleplayer kampaň. Po samotné herní stránce zůstává Chaos Reborn věrný originálu Chaos: The Battle of Wizards, žádné real-time zvrácenosti, nebo něco podobného, se nekonají.

Chaos Reborn může být váš za rozumných dvacet dolarů, a to včetně přístupu do raných vývojových verzí. Ty by měly spatřit světlo světa do dvou až tří měsíců od konce kampaně.

Jdete do toho? :)

chaos-02

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

  • | Kategorie: PC  | Štítky:  

Komentáře k:
"Chaos Reborn: Chaos se vrací!"

  • Liso napsal:

    Ja som hral len veľmi podobnú DOS hru menom Morkin 2. Inak som veľmi zvedavý ako bude vyriešený singleplayer.

  • pepak napsal:

    Když budeme Juliana bombardovat požadavky, tak zváží i vydání soundtracku na CD.

  • MM napsal:

    ja som hral tiez iba Morkin2 – je to super hra… Chaos som bohuzial minul – na kolko je Morkin 2 podobna originalu Chaos?

  • Dr. Morbid napsal:

    Kurva, ono se to nevybere…Julian furt nemá ani 80k. Chlapi, koukejte taky něco přihodit!

    • Sledge (admin) napsal:

      Nepanikař, času je dost, poslední dva dny to vždycky šlápne na plyn, já jsem přesvědčenej, že tohle je jistý. (I když ten začátek naznačoval ostřejší tempo, to je fakt…)

      Btw. já už backnul, 20$ :)

      • MickTheMage napsal:

        Jo, ja som dal tiez dvacku, ale potom po prepocte na eura, som zistil, ze pokojne utiahnem aj Wizard Lorda (50). Co ale znamena, ziadne nove stare hry, tento mesiac :( (holt, vsetko ma svoje pro a proti)

    • pepak napsal:

      Jen klid. Na Kickstarteru typicky vylítnou příspěvky v prvních hodinách po zveřejnění, pak se příval peněz výrazně zpomalí a teprve těsně před koncem to začne zase růst. Necelý měsíc před koncem není důvod panikařit. (A i kdyby se nepodařilo cíle dosáhnout – kdo ví, třeba to Julian spustí znovu, ale s nižším cílem…)

      (Future) Demigod Pepak :-)

  • Sledge (admin) napsal:

    Je to dobrý, je to doma! Ale chvíli jsem pochyboval :) Testoval někdo tu alfu? Já jo, vypadá to k světu :)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle