Guláš 231014

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

...z posledních sil pozvedl meč, aby rozmáchlým úderem konečně zasadil té sani jménem Práce smrtelnou ránu a uťal jí všech deset hlav, když tu náhle vynořil se odnikud zbojník Rýmička a zákeřně mu bodl nůž mezi žebra. "Inu dobrá", povzdechl si těžce oddychující hrdina, "tak ani dnes si pět minut na článek na blog nenajdu..."

Dějí se věci!

Na Kickstarteru aktuálně běží kampaň Nintendo 64 (N64) Portable Console: Build your own Kit. Za 200$ dostanete součástky potřebné ke stavbě vašeho vlastního přenosného Nintenda 64. Abych byl úplně přesný - konzoli samotnou už musíte vlastnit, v kitu jí nenajdete. A úplně snadná stavba to nebude, mistrovství s pájkou je vysoce doporučeno. Že v popisu kampaně postrádáte fotku výsledného tovaru? Inu, autor kampaně se nepohodl s člověkem, který design přenosné konzole vymyslel, takže obrázky pro jistotu odstranil. A že se vám moc nezdá představa ničení perfektně fungujícího N64? Klid, je to jen Nintendo, a ne třeba SEGA...

Máte náladu na nějakou skutečně retro muziku? Co třeba Tribute to Rob Hubbard? Rob Hubbard je ten pán, co z C64 vyloudil například toto nebo toto. A celé to tribute album je pochopitelně zcela zdarma.

Dobře. Bastlení vás nezajímá, muzika vás nezajímá... a co nějaká pěkná nová plná hra? ZEN je logická hříčka pro ZX Spectrum, trochu mi připomíná minihry ze Star Trek: Elite Force 2. Otáčením jednotlivých součástek musíte docílit uzavřeného okruhu / okruhů. Je to chytlavější, než to zní!

zen-zx

No a nakonec si přihřeju trochu vlastní polívčičky. Spustil jsem doshaven.eu, web shromažďující hry pro DOS vytvořené od roku 2001 dál. Je toho víc, než se zdá - máme tu spoustu AGS adventur, her vytvořených v sierráckých SCI / AGI enginech, hříček ve Freebasicu apod. Postupně se tím probírám a hlemýždím tempem seznam doplňuji. A světe div se, našel jsem i několik aktuálních projektů, např. slibný MagiDuck. Výhledově doplním i hry vzešlé z jedné z místních soutěží,  a hlavně vyhlásím soutěž další (ano, to už slibuju podesáté, ale tentokrát už to fakt vyjde ;)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle