Remaky Indiana Jones: Fate of Atlantis a Day of Tentacle na obzoru

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Speciální edice původních dílů série Monkey Island byly přijaty poměrně vřele (vyjma Gyubrushova účesu v díle prvním) a je s podivem, že se v krasojízdě nepokračovalo dál. Nu, co naděláme, peníze jsou asi jinde...

Naštěstí jsou tu fanoušci, kteří hozenou rukavici zvedli a pustili se do akce na vlastní pěst. Boj je to trochu partyzánský a nejistý, protože nikdy nevíte, kdy přijde rozkaz vývoj opustit, což už bohužel řadu fandovských projektů potkalo, ale držme palce, třeba to tentokrát dobře dopadne.

Remake Indiana Jones: Fate of Atlantis je ve vývoji už nějakou dobu, nedávno autoři zveřejnili zajímavé "teasovací" video. Protože vím houbeles a netuším, jak taková tvorba grafiky pro 2D adventuru vypadá, byl jsem v prvních minutách z ukázkových renderů trochu nesvůj, ale nakonec to dostalo tu správnou chuť a já musím konstatovat - vypadá to skvěle!

10533902_327499540750681_3736173536280043548_o

Průběh vývoje můžete sledovat na oficiálním webu, Facebook stránce, Twitteru či Google+. Projekt je v tuto chvíli neoficiální, ale v plánu je tvorba neveřejného dema, které by svou kvalitou držitele práv mohlo přesvědčit ke spolupráci a posvěcení. A nakonec technická - vývoj se opírá o Wintermute...

...zatímco remake Day of Tentacle spoléhá na trochu známější AGS. Na první pohled je vidět trochu rozdílný přístup. Zatímco Fate of Atlantis má grafiku zbrusu novou, Day of Tentacle těží z komixovosti originálu a jen, abych tak řekl, obrušuje hrany. Výraznějších změn se dočká ovládání, lucasovský systém slovních příkazů byl vyměněn za sierrácké ikonky, což dle mého názoru není nejšťastnější volba, ale pokud to bude fungovat, budiž.

Vývoj sledujte na AGS fóru.

Remaky Indiana Jones: Fate of Atlantis a Day of Tentacle na obzoru

Ani jeden z projektů nemá stanovené datum dokončení, vzhledem k množství práce to bude spíš později, než dřív. Optimista ve mě doufá v konec roku 2015. No a kdyby to snad ani v jednom případě nakonec nevyšlo, tak oficiální Grim Fandango remake nám snad náladu spraví :)

Otázka je, kdy se někdo pustí do Full Throttle.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Remaky Indiana Jones: Fate of Atlantis a Day of Tentacle na obzoru"

  • Wolf napsal:

    Otázkou je, jestli tyhle HRY vůbec potřebují remaky..? Vždyť Indy,Maniac mansion i Full throttle vypadají skvěle i dnes, předpokládám, že příběh a humor se měnit nebude.. pochopím, že dnes nikdo už nechce zadávat příkazy z klávesnice (Maniac Mansion), anebo ovládat adventuru jen klávesnicí (Grim), tak ano tady pochopím remake, případně hack ovládání, ale předělávat staré klasiky do hávu nového aby jsme se zavděčili dnešním „hráčům“, tak to mi rozum nebere..tak samo ta nová móda tvorby pixelových her, je to dneska přece děsně CooL, že? A pak se dočtu že se předělává Indy do hiresu, je to normální..? Ach jo, v jaké době to jen žiju ..

    • Sledge (admin) napsal:

      Nalijme si čistého vína a sundejme růžové brýle vybavené filtrem nostalgie. Ono to kolikrát zas tak skvěle nevypadá. Jasně, pro mě je to parádní ručně kreslená adventura, ale pro člověka o deset let mladšího je to nepřehledný rej pixelů. Nicméně pořád je tu propracovaný příběh kořeněný vkusným humorem, tak proč to prostě trochu neoprášit, ať se pobaví i mladší ročníky? Já v tom problém nevidím, naopak. A zrovna Day of Tentacle by vzhledem ke cartoon stylu vyšší rozlišení vyloženě slušelo.

      Ad indie-retro-pixel móda. Jednoduché: jiné publikum. Hráč, co neskousne adventuru ve 320×200, si na indie hrách ujíždět nebude.

      • Wolf napsal:

        No já bych tě třeba vidět po plastice nechtěl :) a tak stejně to mám i s hrama, LooM jsem taky dojel EGA verzi, protože pořád vypadá dobře, to stejné i u Police Quest, ten se mi také líbí v EGA byť ve své době vznikl oficiální VGA remake..
        Proto asi také vzniká / vznikal Indy 5 fountain of .. v původní grafice, prostě proto že to k tomu patří, mladší publikum ať si zahraje nové adventury či rádoby retro počiny, tohle mi vážně přijde zbytečné.Ale samozřejmě je to můj názor a nikomu jej nevnucuji, jen komentuji :)

        Ad indie pixel, ale zkousne, protože to je dneska módní a cool …

        A to jsem si říkal, že ti něco daruji, ale takovému kacíři raději nic :-P

  • Neny napsal:

    Tak na tento remake se těším ! ! ! ! ! ! :-)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle