Co budete hrát o svátcích?

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Nekonečné fronty na poštovních pobočkách neomylně značí, že se blíží sváteční čas, čas vánoční. Čas klidu, čas pohody, čas "kurvafix doprdele tohle je poslední kus v regálu a já jsem po něm sáhl první!". Ztrápené obličeje řidičů dopravních služeb zvěstují bohatou nadílku, stejně jako úspory mizící z již tak netučných kont.

Někteří z nás skončí s notebookem uvězněni v místech, která už dávno nechápou jako "doma", jiní naopak zapustí kořeny ještě o něco hlouběji a nehnou se ze svých herních doupat až do Nového roku. A všichni si někde mezi patnáctým a dvacátým chlebíčkem položíme tradiční otázku: "Hergot, co si zahrát?"

Já to letos vidím jednoznačně - Fallout 2. Čtyřka mě naplnila zklamáním, trojka mi na notebooku neběží, podobně jako New Vegas, jedničku jsem dohrál, co mi tedy zbývá? Dobré je, že jsem dvojku nedávno zlehka rozehrál, otravný začátek v chrámu mám úspěšně za sebou, a mohu se tedy soustředit na zajímavější věci, než je konverzace se zfetovaným šamanem a boj s plevelem na jeho houbičkové zahrádce.

Co budete hrát o svátcích?

Možná si najdu chvilku i na Doom v mulťáku, záleží na kvalitě připojení v díře po granátu, do které na svátky mířím. Pokud to bude jó hodně špatné, mohl bych zarelaxovat u OpenTTD, to se nikdy nepřejí (na rozdíl od výše uvedených chlebíčků). No a zálohou budiž kombo Game Boy + Tetris.

Co budete hrát vy? :)

Btw. kapr, nebo řízek? Já jsem jednoznačně pro kapra! ;)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Co budete hrát o svátcích?"

  • lucky devil napsal:

    Jednoznačně kapr- loni jsem jich zabíjel devět, plus vinná klobása nesmí chybět na vánočním stole. Na wolfovánoce jasná páka- klasiku všech klasik Return to castle Wolfenstein a na gameboyi Duke Nukem (možná na něj napíšu i krátké povídání).
    Jo vánoce, už teď se hádáme jestli „živej“ mrtvej stromek nebo uměláka (nemůžu si pomoct, ale jsem na vánoce proti umělákům, to ať používaj slečinky na něco jinýho). :D

  • lucky devil napsal:

    P.S. Sledgi bude ježíšek? Bodly by nějaký Volty :)

  • LubikCZ napsal:

    Jednoznačně řízek a vinná klobása a hraní si s novými přírustky v mém historickém technoharému a případně i jejich testování a sem tam procházka nebo vyjížďka na kole do přírody :)

  • taz napsal:

    Ja jenom Xenoblade Chronicles X

  • mchlumak napsal:

    U nás se dělá kapr i řízky.
    Fallout 4 mi přijde přeplácaný, konzolový a bez klasického černého humoru a střílení do genitálií, tudíž o ničem.
    A co se svátečního hraní týče – Na Bundle Stars běží akce na balík Killer 6 za necelých 5 Eur a jedna z položek je antologie her od 3D Realms http://store.steampowered.com/sub/61948/
    Většinu těch her pamatuju z doby shareware CD (tuším Vrtulník?) na konci devadesátých let, takže Vánoce budou značně nostalgické. Teprve dnes jsem dohrál aspoň první level Mystic Towers.

    • Sledge (admin) napsal:

      Na ten bundle jsem taky koukal. Asi to nekoupím, zásadní pecky už mám a ten zbytek je přinejlepším průměr, od kterýho bohatě stačí shareware verze, ale za ty peníze to jde :)

  • Denny napsal:

    Kao The Kangaroo 1 a 3. 2 dostanu k vánocum :3 :) Znáte taky někdo tuto boží hru ? :)

    • Mastafa napsal:

      No ty vogo, někde mám originálku jedničky. Ale co si pamatuju, na XP to nějak blblo a nikdy sem to nedohrál. Budu to muset znova prubnout. Už jen ta grafika se mi líbila.
      Možná ještě nahodím Screamer a pak se uvidí. (Open)TTD mě láká, ale nikdy sem u toho nevydržel, tak nevim.
      Kromě hraní skouknu nějakou klasiku v TV, třeba Jdi na západ od Marxů.

  • hellhouse napsal:

    Nasadil si mi brouka do hlavy. Ten čas by se měl opravdu k něčemu využít. Mohl bych odstartovat doporučený Fallout: New Vegas!

    Co se jídla týká, u nás frčí řízek a bramborový salát, kterého se udělá obrovská mísa. Jako doplňky stravy hojně využíváme tácy plné chlebíčků a cukroví poskrovnu :-)

  • apin napsal:

    Já jsem zatím zběžně vyzkoušel demo http://www.zexemplar.com/ a vypadá to na příjemný návrat do dob ZX Spectra :) Projektor namířen na stěnu a nová hra se starým dobrým ZX lookem je připravena :)

    • Bildo napsal:

      To vypadá vážně dobře. Akorát, když to pustím, tak mi nějak nefunguje ovládání. Možná je to tím, že mám zapojený X360 ovladač. …Kdo ví….
      Musím to zkusit bez toho.

  • Pentium napsal:

    A sakra, s touhle hrou jsem se jako kluk moc vyblbnul. Kolikrát jsem to dohrál – desetkrát? Vícekrát? Škoda jen, že jsem to hrál pokaždý prakticky stejným způsobem – gifted trait; PE, IN, AG = 10; talenty Small Guns, Speech, Science; jednou klaďas, jindy záporák. Nevím proč jsem to nezkusil i jinak, ale i tak je zajímavý, že jsem při téměř každém novém zahrání našel něco nového – znovuhratelnost je opravdu vysoká. A to to má asi jen čtrvtinu (jak se traduje) obsahu, který autoři původně zamýšleli (včetně fragmentů neimplementovaných questů). Měl bys to holt dorazit a až to udělás, tak znovu a znovu a znovu a znovu…atd. (na každý Vánoce jiným stylem)

    • Sledge (admin) napsal:

      Ano, taky mám tendence postavu naházet pokaždý stejně. A koukám, že přesně tak, jako ty. Ostrostřelec s koltem :)

      • Pentium napsal:

        Jestli máš chuť, zkus některej z FOnlinů, jsou to MMORPG hry složené z prvních dvou Falloutů, serverů je hned několik:

        http://fodev.net/status/

        Na FOnline2 a Reloaded je početná česko-slovenská komunita, ale ty hry jinak stojej za prd (pokud se nezažereš do PvP). Jestli to uděláš, určitě si přečti základní info na wiki nebo na fórech, jinak budeš mít problémy (aby bylo jasno – budeš je mít určitě, ale je lepší si to přečíst). Jo, a je to návykový (ze začátku).

        • Sledge (admin) napsal:

          FOnline mám někde hluboko v to-do listu, ale jestli to za moc nestojí, tak nevim, jestli to má vůbec cenu zkoušet :) Uvidíme, v jakym budu rozpoložení po několika hodinách s dvojkou.

  • Neny napsal:

    My doma klasicky pařili DOOMa přes ZDaemon nebo Zandorum :) a pak přes wifinu Warcraft 3 Frozen Throne…

  • Krtek napsal:

    Já Vánoce projel na původnim Wolfensteinovi pro Mac OS. Teď mi ještě zbývá poslední level ve Spear of destiny ale zatim na něj nemam náladu (posledně mě zdeprimoval že jsem jabko tejden nezapnul). A pak se chystam na datadisky do wolfů.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle