Krátké dojmy z Full Throttle Remastered

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Má oblíbená adventura ve své remasterované verzi spadla do výhodné akce a já byl zrovna v rozpoložení, kdy se nákupu jednoduše nedalo odolat. Jaké mám z remasteru adventury Full Throttle pocity?

You don't have much choice when trouble's riding your back so tight it makes the leather squeak. Sometimes you outsmart it, sometimes you outfight it, and sometimes you just have to outrun it... full throttle.

Inu, je to jednoduché. Ony ty remasterované kreslené adventury vypadají přesně tak, jak si je má paměť zahalená milosrdným oparem nostalgie vybavuje. Vždyť jako by to bylo včera: seděl jsem u svého Pentia 120MHz s 14" CRT monitorem, pařil Full Throttle a říkal si, že to aletyvolevopravdu vypadá jako animovaný film!

Krátké dojmy z Full Throttle Remastered

A ten samý pocit mám dnes. Vychutnávám si detailní kresbu, kterážto je doprovázena kvalitním soundtrackem a profesionálním dabingem, a říkám si, že se zase tak moc nezměnilo, že to vlastně vypadá skoro stejně, jako tehdy. No a pak se stiskem klávesy F1 přesunu o 20 let zpět a dojde mi, jak strašlivě je paměť zrádná.

On tomu tedy tehdy trochu pomáhal otřesný monitor, na kterém jsem hrál, a který byl vybaven permanentním antialiasingem. Ve spojení s mrňavou úhlopříčkou to s vizuální stránkou dělalo skutečně divy. Na moderním 24" monitoru by ovšem nebyl problém ty pixely jeden po druhém spočítat.

Krátké dojmy z Full Throttle Remastered Krátké dojmy z Full Throttle RemasteredKrátké dojmy z Full Throttle RemasteredKrátké dojmy z Full Throttle Remastered

Z toho vyplývá, že remasterům v podobném duchu jednoznačně fandím, a že Full Throttle Remastered se povedl. Na výbornou to ale není, je tam pár hrubek. Některá pozadí si zasloužila mnohem pečlivější přístup, někdy jsou to pravdu jen původní obrázky prohnané filtrem rozpatlátorem. Dál mi jde o rendery futuristických motocyklů. Ty byly v remasteru upraveny tak, aby lépe zapadly do okolní grafiky, ale ten původní ocelově studený pochromovaný render tomu dodával zajímavou příchuť. A některé animace mi přišly nedotažené, měl jsem z nich podobný pocit, jako z těch horších animací ve Warcraft Adventures.

Ale jinak jo. Je tam pár bonusů (komentář, concept art), spousta Steam achievementů (je-li to váš šálek čaje), hraje se to pořád dobře a vypadá to pěkně. Obvyklých 15 dolarů je možná trochu moc, ale jak to padne pod 7, tak berte, pokud ještě nemáte.

A než se někdo zeptá - ano, ty akční minihry jsou pořád stejně debilní.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle