Jak spustit Warlords III na Windows 10

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Sice všichni dobře víme, že nejlepším dílem tahové větve série Warlords jsou Warlords II, popř. Warlords II Deluxe, nicméně některým z nás se z pouhých 16 barev může udělat mdlo. Tito nešťastníci musí sáhnout po díle třetím, který vládne paletou o luxusních 256 odstínech.

Ovšem zatímco dvojka se bez protestů spustí v DosBoxu, Warlords III coby aplikace pro Win9x na moderních Windows trochu zlobí. Naštěstí nejde o nic, co by se nedalo s trochou snahy překlenout.

Jak spustit Warlords III na Windows 10

1) Nejprve je nutné někde splašit obraz CD s Warlords III: Darklords Rising, což je vylepšená verze původních Warlords III: Reign of Heroes. Radit vám nebudu, ale Google to hravě zvládne ;)

2) Všechny soubory z CD zkopírujte do jednoho adresáře.

3) Původní instalátor je 16 bitová aplikace, na 64bit Windows se vám jej spustit nepodaří, naštěstí je tu náhrada určená pro ReactOS, ale spustitelná i pod Win10. Naleznete jí na toastytech.com, jde o soubor Is3Engine.zip. Uvnitř archivu naleznete setup32.exe, který nakopírujte do složky SETUP (viz bod 2) a následně spusťte.

4) Aplikujte patch 1.02. Pozor na rozbalení do správného adresáře - rozbalujte tam, kam jste hru nainstalovali, ne tam, kde máte instalační soubory.

5) Vytvořte v adresáři hry dávkový soubor, třeba _run.bat, a do něj napište darklord.exe -wincursor. Popř. to samé můžete udělat přes zástupce. Pokud hru s tímto parametrem nepustíte, velmi pravděpodobně vám bude po chvilce hraní mrznout.

6) Jakékoliv chybové hlášky v průběhu instalace či spuštění hry ignorujte. Objeví se, ale ničemu nevadí. (Hra špatně detekuje volné místo na disku a musí se tím pochlubit.)

Hotovo, můžete se pustit do hraní. A pokud by vám to snad nefungovalo, tak zkuste nějaký vhodný režim kompatibility. A pokud nezabere ani to, zbývá vám už jen spuštění pod virtuálním strojem.

Jak spustit Warlords III na Windows 10

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Jak spustit Warlords III na Windows 10"

  • Doomtrooper napsal:

    Dobra prace. Zvlaste ocenuji po tom co jsem se poslednich par tydnu trapil s rozchozenim spousty starych Lan party hitu na novejsich strojich.
    Nakonec abych uz tim nemusel nikdy prochazet znovu a po tydnu si samozrejme postup nepamatoval tak jsem si udelal ted jiz 20ti strankovy manual se screenshoty a popisem vsech uprav, prejmenovani, patchu a windows vychytavek jak to vsechno rozchodit pres TCP/IP, bez CD a pokud mozno v updatovanem rozliseni pro nove monitory.
    Az s tim budu hotov hodim to volne k mani, protoze par veci je tam vazne velice dobre vymyslenych :) ale dopracovat se k tomu je proste prokopavani se webem a zkouset.
    Hey Sledge nechces udelat sekci kam by se hazely takovehle navody na rozchozeni starych pecek na W7 – W10?

  • Botonek napsal:

    Narazil jsem u spusteni setupu, kdy vyskoci hlaska „not enough space (IUO)“. Pritom na disku je mista spousty.

    • ehee napsal:

      Prave, ze mista je az moc a instalator si s tim neporadi. Program proste vyhradi malo bajtu na ulozeni prilis vysoke hodnoty.

      Co se instalace starsich her tyka na W7+, hlavne v 64b verzich, tak je casto problem jen v instaleru – resim to instalaci ve virtualu, pripadne na stare masine s winXP a prenesenim adresare se hrou na flashce.
      Obcas je jeste nutne aplikovat crack, kdyz dana hra obsahuje zverstva typu StarForce (jestli vlastnite originalku, tak to v tomhle pripade nelegalni podle naseho zakoniku neni).

  • Mastafa napsal:

    Ta grafika 16 barev je super, líbí se mi v některých případech víc jak grafika novější. Připomíná mi to, když jsem si čmáral fixama, takové kontrastní. Třeba se mi nelíbila grafika GTA San Anddreas, samá taková hnědošedá, nic moc.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle