Krabice: Veil of Darkness

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Přátelé, to tu ještě nebylo. Telecí Temnoty! Vskutku, co tajemného asi skrývá takto jedinečně pojmenovaný titul? Semestrální práci Jirky Babici? Noční můry Zdeňka Pohlreicha? Strhující vyprávění veterináře se specializací na kolonoskopii turů domácích?

Moment, právě dostáváme pokyn z režie, že něco není tak, jak má být... Jo "veil", ne "veal". Tak to poněkud mění situaci, a bohužel spíše k horšímu, protože Závoj Temnoty slibuje podstatně méně. Holt pro ty skutečně originální nápady jsem tu já, vývojáři se jako obvykle drželi při zemi. No tak pojďme na to.

Krabice: Veil of Darkness

Vypadá to na vampíry, ale ty poctivé, ještě než se začali cpát do romantických nekoukatelností pro teenagery. Vidíte ty diskety? Ty jsou nejspíš zamořené vadnými sektory, ale still a better love story than Twilight.

Krabice: Veil of Darkness

Všimněme si, že na upíra má ten elegán na krabici poměrně nerovný chrup. Zvláště spodní jedničky jsou silně znepokojující. Sám mám zuby křivé jak druidskou svatyni, ale s tímhle bych tedy nesmrtelnost netrávil. Btw. omlouvám se za přepálené barvy, ale laciný telefon si s tou divokou kombinací krvavě rudé a měsíčně modré nějak nedokázal poradit.

Krabice: Veil of Darkness

Dvaosmšestka s 640kB paměti a VGA kartou, to je na rok 1993 vskutku velmi velkorysá minimální konfigurace. Což je dobře, protože hráč tuzemský by tehdy musel prodávat svou krev po kýblech, aby si na něco výkonnějšího vydělal.

Krabice: Veil of Darkness

Herní doba sahající k 50 hodinám? To vypadá jako slušná investice. Ovšem dnes už jsme moudřejší, marketingovým šalbám na špek neskončíme, a díky howlongtobeat.com víme, že herní doba je tak někde kolem 10 hodin. Ale to furt není zlé, za ty prachy... hint: hra se koupit nedá a je abandonware.

Krabice: Veil of Darkness

Odhrňte závoj temnoty a čelte nové podobě hrůzy! Popř. zvedněte temný hadr a potkejte novou tvář zděšení. To druhé zní spíše jako něco ze života deratizátora. To musí být strašná řehole, tohle překladatelství. Ze screenshotů a s popisu seznáváme, že máme co do činění s izometricky viděnou adventurou, pravděpodobně s lehkými RPG prvky.

Krabice: Veil of Darkness

Nová žíla zděšení? Já vám nevim, angličtinu mám rád, ale došlo vám někdy, jak jsou některá slova a slovní spojení komická? Třeba Terminátor - Ukončovač? Nebo Robocop - robostrážník? Telecí temnoty? Ještě že je to jen pro dospělé, ti si to nějak přeberou.

Krabice: Veil of Darkness

A copak se nám schovává v obálce potažené ušlechtilou archivační plísní? To se ještě nedozvíme, protože nejprve...

Krabice: Veil of Darkness

...diskety! Které mohou fungovat i jako podtácky! Jsou tři, jsou šedivé, jsou pravděpodobně nečitelné, a jsou famózní. Diskety jsme nikdy neměli zatratit. Nikdy! A jednou se nám to vymstí, jen počkejte na poslední soud, to se ještě budete divit. Já budu v poho, já mám železnou zásobu.

Krabice: Veil of Darkness

Pro spuštění této PC hry budeme potřebovat PC. To víme, nejsme retardi. A těch 550 kB volné RAM je zívačka, to dá dohromady každý jezdec na autoexecu a configu. Ale co budete dělat, až se vás Swigridova kletba zeptá na volných 620 kB konvenční, ptám se?

Krabice: Veil of Darkness

A jdeme na manuál, který slibuje mnohé...

Krabice: Veil of Darkness

...a česnekovými žertíky to potvrzuje. Manuál spíše než věci technické nastiňuje příběh, kterému je věnována dobře polovina stran.

Krabice: Veil of DarknessKrabice: Veil of DarknessKrabice: Veil of Darkness

Druhá půlka je věnovaná suchařině, např. šťavnatému popisu toho, jak funguje myš.

Krabice: Veil of Darkness

A zase tam není ta mapa, zlatý hřeb veškerého krabicovstva. Já být u moci, tak minimálně na úrovni EU vyhlásím, že mapa by měla být součástí každého big boxu. Retroaktivně. Ale ne, takhle důležité věci se prostě neřeší. Takže stop diktátu EU a stop diktátu z češtiny!

Na závěr prohlašuji, že hru jsem nehrál, ten počet piv taky nesouhlasí, a že se jinak zajímám o veškeré retroherní dění, k čemuž mi dopomáhají posilňovací meruňkové buchty a vinné klobásy, útlum aktivity je dán všeobecným vytížením :(

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Krabice: Veil of Darkness"

  • Renek napsal:

    Tak o existenci něčeho takové jsem neměl potuchy :) To vypadá na povinnost do mé sbírky divných upírských her. Díky za tip.

  • Ringo napsal:

    Krása, tohle už v krabici sháním dlouho a bohužel marně. Obvykle jsou už ceny přepálené a zaplatil bych za to pomalu jako kdybych chtěl koupit krabici the Elder Scrolls: Arena :-)

    Podobně sháním další pecku, kterou jsem tehdy viděl v reklamní stránce starých Excaliburů, tuším 13 a to The Summoning.

    • Sledge (admin) napsal:

      Hele, já na té hře nijak extra nelpim. Neříkám, že bych se jí chtěl zbavit, ale kdybys měl něco na výměnu, co by bylo zajímavé pro mě, klidně to může dobře dopadnout ;) Kdyžtak na mail…

      • Ringo napsal:

        Výměna je problém, nechci se zbavit už ničeho, co mám teď ve sbírce :-) V úvahu připadá jen odkoupení :-)

  • Doomtrooper napsal:

    Opet jsem se bajecne pobavil :). Sledge ma dobry hlasky. Prej herni nasinec by musel prodavat svou krev po kyblech haha… ej… nejvtipnejsi je na tom ze je to pravda. V te dobe jsme meli 386 DX40 za tenkrat silenych 40.000 kacek… fuj.

  • RetroPhill napsal:

    Mmt, jak „pravděpodobně nečitelné“? To jsi jako odolal pokušení a nezkusil je v mechanice nebo co?

  • RetroPhill napsal:

    Srabi:) Nečučím jen na originál zabalené, jinak chci trýznivou jistotu! Vraz to do štěrbiny, Sledgi, ať známe verdikt. Tácky nebo drahocenná média?

  • RetroPhill napsal:

    No vidíš, jak jsi hezky znásobil hodnotu boxu!:) A kdyby byly s BS, pořád máš sběratelskou hodnotu bez ohledu na stav médií, na to se nehraje.
    Fakt, jakmile je cokoliv už načaté, jdu do toho, ať vím, na čem jsem – jediné nenačtené mám balení MS-DOS 6.22, kde jsou diskety ve fólii s nálepkou – v práci máme fóliovačku, mohl bych to zase zatavit, ale ta nálepka už by tam nebyla, tak to nechávám tak.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle