Zahrajem (hra měsíce): Bud Tucker

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Ono to není vůbec žádné překvapení, když vám to vždycky vyzvoním hned v nadpise! Ale takové jsou holt procesy. Každopádně vybíráme hru měsíce ze stránek SCORE č. 31, a lze konstatovat, že výběr to nebyl těžký. Je tam sice pár kousků, které mě mírně zaujaly, ale že bych si něco z toho chtěl nezbytně nutně zahrát, to ne.

Jedním ze žhavých kandidátů byla budovatelská strategie Afterlife od LucasArts, protože ten žánr mám prostě rád, žel, přes působivou prezentaci se Afterlife zjevně tak úplně nevydařil, což potvrzují mé sporadické pokusy o jeho zahrání. Koncept je zajímavý, provedení problematické. Chvíli jsem také přemýšlel o extrašpeku v podobě slovenské first-person adventury Anatema: Legenda o prekliati, nicméně nakonec jsem se rozhodl, že si čtenářů vážím příliš na to, abych je vláčel s rozepnutým poklopcem skrz rozbité sklo. Šanci měla i akce Gender Wars, vzhledem k současnému dění koketně provokativní, otazník visel též nad Azrael's Tear, mistr Anastasov si ve hře vyloženě lebedil, ale ne, nakonec to dopadlo fádně, bude to klasická point'n'click adventura Bud Tucker, ostatně vox populi na Discordu došel ke stejnému závěru.

Zahrajem (hra měsíce): Bud Tucker

Zdroj obrázku: myabandonware.com

Bud Tucker in Double Trouble je DOSovka z roku 1996, ve které nazujete výrazné fialové boty poslíčka s pizzou jménem Bud. Poslíček se jmenuje Bud, ne ta pizza, to aby nedošlo ke zmatení. Zatímco během dne rozváží Bud pizzu, v noci vypomáhá v laboratoři, a jednoho dne zjistí, že Profesor zmizel - byl unesen záporákem Dick Tate (jo tak o tenhle typ humoru půjde, au). Je na vás, abyste se v městečku Barryville pustili do detektivního pátrání.

Hra bohužel není legálně k mání, ale však my si nějak poradíme. Kdo se nechce prát s DosBoxem, má kliku, hra je podporována i enginem ScummVM. Takže do toho, adventura v jemném rozlišení 320x200 vyvedená v nepřekonatelných 256 barvách čeká.

A kdyby se někdo zeptal - ne, dostat se ke STRIFE se mi nepodařilo, březen byl poněkud hektický. Ale Buda zvládnu, slibuju ;)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle