Zahrajem (hra měsíce): Orion Burger

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Tak co, letci, jak vám vzdušné proudy svištící v F-22 Lightning II načechraly lokny? Mně nic moc. Za prvé joystick, ke hraní leteckých simulátorů nezbytný, mi dorazil až na samý závěr měsíce, za druhé jsem loken prostý, plešatý jak poručík Kojak, tedy nebylo co čechrat. Snad kromě chlupů na zádech, ale to tu snad nebudeme rozfoukávat... V každém případě pevně věřím, že vznešeného úkolu sepsat dojmy ze hry se v tomto případě chopí Srandista, na jehož popud byla tahle letecká klasika vybrána. Jestli to nedá, má u mě obří červený puntík!

Zahrajem (hra měsíce): Orion Burger

Nyní je čas vybrat hru měsíce září, a to ze stránek SCORE č. 36. Je tam několik výjimečně silných titulů. Výtečnou adventuru Discworld II jsem nevybral proto, jelikož jsem jí dohrál již před lety. Pak je tu např. legendární Tomb Raider, kterému neodpírám zásadní vliv na vývoj počítačových her jako všeobecně uznávané disciplíny, nicméně že bych tou plošinovkou ve třech rozměrech toužil znovu bloudit, to ne. Jistých kvalit dosahuje i oblíbené postrkování pryžového kolečka, NHL 97, tam bych ale radši počkal na revoluční a o rok mladší NHL 98. Daggerfall vyhlásit hrou měsíce nelze, protože za měsíc z té hry neokusíte téměř nic. Tak co nám zbývá? Adventury Toonstruck a Orion Burger, přičemž první uvedená je s největší pravděpodobností lepší hrou, ale jelikož tíhnu ke sci-fi, padla volba právě na Orion Burger.

Zahrajem (hra měsíce): Orion Burger

V téhle DOSové adventuře z roku 1996 spočine na vašich bedrech nelehký úkol, uchránit lidstvo před semletím do hamburgerů. Mlsní mimozemšťané si totiž vybrali planetu Zemi za zdroj proteinů, v čemž jim brání jediná drobná formalita, a to aktivisté brojící proti konzumaci inteligentních druhů. Společnost Orion Burger se samozřejmě bez cavyků rozhodla, že pozemšťané inteligentní nejsou, a je jen na vás, Wilburovi Wafflemeierovi, toho času asistentovi ve zverimexu, abyste jejich rozhodnutí nějak zvrátili. Jen se ukažte, chytrolíni!

Zahrajem (hra měsíce): Orion Burger

Orion Burger je klasická 2D kreslená adventura - k dispozici máte inventář, několik základních příkazů, a lokace, po kterých se můžete pohybovat. Nic zvláštního k vidění. To se ovšem nedá konstatovat o grafice, ta je na první dojem povedená, vyvedená formou žertovného animáku, v jemném rozlišení 640x480. Dobová hodnocení hry oscilují mezi "průměrná" až "velmi dobrá", takže zjevně nemáme co do činění s nehynoucí klasikou, ale dobře pobavit bychom se mohli. Jen škoda, že hra neumí titulky, je nutné vše pochytit z mluvené řeči, přičemž někteří z emzáků budou kvůli afektovanosti trochu oříšek...

Ale ono to půjde. Na tuhle hru měsíce si věřím, podle všeho půjde o lehce nadprůměrnou adventuru, a pokud jsem se popral s Bud Tucker in Double Trouble, poperu se i tuhle s burgerama.

Technická: hra bohužel není nikde k zakoupení, asi nejsnazší cestou k zahrání bude instalační balíček z oldgames.sk, dále hru najdete na myabandonware.com - tam je v komentářích uvedeno, kterak obejít ochranu proti kopírování.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle