Zahrajem (hra měsíce): The Need for Speed

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

S odhadem časových možností jsem to při vyhlašování listopadové hry měsíce docela trefil. Nenašel jsem prostor ani na dohrání prostinké FMV adventury. Ne snad, že bych se nevěnoval kratochvílím herním, ale nějak jsem se začetl do memoárů jistého Sida, a pak jsem strávil desítky hodin proháněním paňáců po mapách náhodně vygenerovaných světů. Prostě klasický hod vidlemi do ozubených kol jinak bezchybného plánu.

Takže co teď? Je tu další měsíc, nejradši bych ze stránek Score č.18 zvolil Flight of the Amazon Queen, ale další adventuru prostě nedám, zvlášť s přihlédnutím k faktu, že The Daedalus Encounter mám stále v plánu dohrát, ukázalo se to totiž jako docela stravitelné, a nikoli jen díky pohledné Tie Carrere. Přicházel by v úvahu Full Throttle, který jest sice též ukazovací a klikací, ale dá se dojet za pár hodin. Jenže tuhle labutí píseň VGA lucasovek jsem zbaštil už 3x, z toho jednou remasterovaně.

No nebudu vás dále napínat, a beztak už jste si to přečetli v nadpise...

Zahrajem (hra měsíce): The Need for Speed

Ano, hrou měsíce prosince se stávají závody The Need for Speed, prapočátek série, která nás novými díly kolísavé kvality oblažuje dodnes. Hra mě naprosto nemá čím překvapit, jelikož jsem jí podrobil zevrubné analýze již před osmi lety, ale beru to jako vítanou příležitost pro jednou změnit žánr, to abyste z těch adventur nebyli unaveni, a též prohnat speedy na CRTčku, viz následující obrázek.

Zahrajem (hra měsíce): The Need for Speed

Jde o Special Edition, ke stažení např. na myabandonware.com, a chvilku to vypadalo bledě, na mé univerzální sestavě s Pentiem 3 se Windowsí verze odmítla spustit, naštěstí DOS opět potvrdil léty ověřenou pověst nadřazeného OS a situaci zachránil. V čem se SE verze liší od původního vydání? Přidává dvě nové tratě, Burnt Sienna a Transtropolis, nastavitelný denní / noční režim, podporu pro Windows 95 (ehm, viz výše) a nějakou tu muziku navíc. Jinak je to némlich to samé, jako PC verze původní.

A spolu s PC verzí mám v plánu prohnat i verzi pro konzoli SEGA Saturn. Saturna jsem nezapnul celé roky, snad stále funguje, a snad na současné LCD televizi nebude obraz k zblití. No, uvidíme...

Takže se pusťte do akce a nezapomeňte dojmy probrat s ostatními na Discordu ;)

Zahrajem (hra měsíce): The Need for Speed

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Zahrajem (hra měsíce): The Need for Speed"

  • Neny napsal:

    TOP TOP TOP závodní hra všech dob NFS1 – numero uno ! :-)))))))

  • Dufko napsal:

    Ja milujem štvrtý diel High Stakes s parádnou kampaňou, poškodením áut a prapočiatkom tuningu, asi prvý krát v sérii. A nedám dopustiť na Porsche v ktorom som utopil stovky hodín a legendu Underground 2

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle