Legend of Kyrandia soundtrack

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Legend of Kyrandia Soundtrack OSTJak už jsem několikrát nadhodil, když dojde na srdcovky, je Legend of Kyrandia na prvním místě. Uznávám, není to nejlepší adventura všech dob, dokonce má pár vlastností, které u adventur vysloveně nesnáším - a) smrt a b) nevyhnutelnou smrt. Možností b) mám na mysli situace, kdy MUSÍTE minimálně jednou umřít, abyste zjistili správný směr a mohli pokračovat ve hře. Znalým stačí jedno slůvko, a to "jeskyně"....

ALE. Legend of Kyrandia měla štěstí. Nejen, že mě ohromila omračujícím audiovizuálním zpracováním, ale také to byla PRVNÍ hra, kterou jsou hrál a dohrál na svém PRVNÍM PC. A stejně jako na první kocovinu, na to se prostě nezapomíná.

A když si odmyslíme těch několik nešťastných prvků, nemá Legend of Kyrandia chybu. Westwoodi vždycky dokázali i s běžným VGA doslova kouzla, např. o rok mladší (1993) Lands of Lore je toho známým důkazem. Grafika Kyrandie je prostě perfektní i po letech, což se málokteré hře podaří. (Zvládla to ještě např. Dune, jejíž západy slunce na Arrakis jsou nezapomenutelným herním zážitkem i dnes!)

Legend of Kyrandia Soundtrack OST

A jak je grafika skvělá, tak je soundtrack brilantní. Nemá ho na svědomí samozřejmě nikdo menší než Frank Klepacki (OST k Dune 2, Command & Conquer, Dune 2000 atd.). Už na FM syntéze zněla hudba báječně, nehledě na lacinou kopii Sound Blastera, kterou jsem si tehdy vydupal k Vánocům.

A jak je původní soundtrack brilantní, tak tohle už je nejspíš práce Aštara Šerana nebo archanděla Chucka: Legend of Kyrandia soundtrack, támhle vylepšený, támhle poupravený a nakonec vyšperkovaný. Ve formátu OGG. Poslouchám to celý den a nejspíš si to pustím i na spaní :) Dobrou chuť!

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Legend of Kyrandia soundtrack"

  • Palu Nador napsal:

    Mno, a ta Duna je taky někde takhle pěkně ke stáhnutí? :-) Ta asi ne co? :-)

  • MickTheMage napsal:

    Hudba, grafika, rozpravkovy pribeh, humor, to vsetko robi dobru a kvalitnu hru, vlastne seriu. Pretoze imho cela seria bola velmi vydarena.

  • @MickTheMage
    Souhlas. I když trojku jsem ještě nedohrál :) Jen mě u trojky trochu štvala grafika – render se nedá s ruční prací u prvních dvou dílů srovnávat. Ale Malcolm je Malcolm :)

  • Martin napsal:

    To já hrozně rád poslouchal hudbu, co hraje na začátku Mortal Kombatu :-) A vůbec všechny klasické chiptuny jsou imho dodnes nepokořeny.

  • Martin napsal:

    ještě dodám – u tohoto sem taky slintal jak pominutý – http://www.youtube.com/watch?v=S1gID8faNPw jedna z THE BEST her na AMIGU…

  • @Palu Nador
    Pokud myslíš jen soundtrack, tak ten a) existuje b) se hrozně blbě shání :) Je to docela pakárna, protože autor Stephane Picq by ho strašně rád uvolnil, ale podepsal s EMI kdysi smlouvu na 30 let :( A i když EMI neplánuje soundtrack znovu vydat, práv se vzdát nechce. Prostě kurvy :) Nicméně se dá dohledat třeba na http://www.torrentz.com, hledej „Exxo – Dune Spice Opera“, nebo jen „Spice Opera“.

  • MickTheMage napsal:

    @Sledgehewer
    Su miesta kde bez problemov najdes niektore soundtracky (na mojom hdd napriklad ;) ), na oboch – o ktorych viem, vsak musis byt zaregistrovany. Jednak je to forum FF Shrine, aj ked mozno Dunu najdes aj rovno na ich „hlavnej mp3“ stranke – Galbadia Hotel. Ano, len neviem, ktora to je verzia http://gh.ffshrine.org/soundtracks/d

    A potom je tu samozrejme gamemusichall.net

  • @MickTheMage
    Jo, na tuhle stránku soustavně zapomínám, Spice Opera tam opravdu je :) Viz. http://gh.ffshrine.org/soundtracks/3373.

  • WhiteFalcon napsal:

    Souhlasím, pro mě taky jedna z prvních „velkých“ her na PC, nezapomenutelná s úžasnou grafikou a hudbou. Před pár týdny jsem oprášil MT-32 a znovu ji dohrál (s mapou jeskyní :-/) a je pořád bezva. Kdo má slabost pro starý DOSový hry musí pořídit nějakýho toho Rolanda, nejlíp kombo MT-32 (nebo podobný) a Sound Canvas. Kyrandie 2 je taky parádní, atmosféry trochu ubylo, ale grarfika a hudba (SCC-1) opět jedinečná.

  • @WhiteFalcon
    Jeskyně je peklo, jednoznačně nejslabší část hry. Taky už mám Kyrandii po x-té rozjetou, namluvenou verzi, budiž SvummVM blahořečen :)

  • saja napsal:

    Prosím všechny o pomoc::: Potřebuji znát název jedné staré hry – adventury. Nedávno jsem si na ni vzpoměla, když jsem ji jako malá hrála. Chci si vzpomenout na ty časy:)) ,,,takže….Pamatuji si, že to byla trochu mystická hra, byl to nějaký kluk, který se ocitl v nějakém městě, papatuji si lvici v jedné místnosti, hrálo se tam na nějaké aury nebo co, potom tam bylo tržiště s rybama?? Fakt to tahám z těch nejzažších koutků paměti:) ………Vím, že tam byla poušť a ten hrdina se musel ještě před večerem vrátit, jinak mu ubylo spousty síly, nevím jestli to bylo pro ms-dos, ale grafika ala kostička za kostičkou:))) .Pamatuje si někdo, co to bylo? Nevidím to v žádné nabídce starých adventur.. Byla dost těžká, nebo alespoň tehdy se mi to tak zdálo….Ještě jsem si vzpoměla, že prostředí bylo buď poušť, nebo město, a myslím, že zde zvířata měli postavení lidí? Uf.. už nevím…Prosím, kdo ví?
    napište na můj meil sarksik@email.cz
    děkuji…..

  • Sledge (admin) napsal:

    @saja: Tohle vypadá na Quest fo Glory 3, mail odeslán.

  • Aiden napsal:

    o muj bože, moje dětství u počítače….nádherná grafika a pěkná hudba

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle