Vánoce, Atari 800XL a Brandon Walsh

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Je fajn, když si člověk může udělat vánoce několikrát do roka. Např. já měl vánoce za poslední měsíce minimálně 3x - když mi přišel Mega Drive, Gamegear, C64... a teď znovu! Jen ten kapr se salátem chybí.

Jistá dobrá duše (vřelé díky, pivo máš u mě!) mi totiž darovala další stroj do sbírky. Je jím Atari 800XL v prime condiciton. Což by ještě nebyl takovej zásek, na aukru se dá pořídit za pár stováků, ale, přátelé, ta výbava!

Atari 800XL

Ne snad, že bych disponoval tiskárnou nebo disketovkou. Ale rozhodně vládnu horou joysticků! V krabici od banánů se jich povalovalo 8, některé dokonce v originálních krabičkách. Funkčnost zatím neznámá, ale okem vypadají OK.

Kazet s hrama je snad 20. Žel bohu, zatím jsem nepřišel na způsob, jakým se do Atari hry z kazet nahrávají. Triky z CPC464 a C64 nefungují, můj google skill selhal. Ale o víkendu si na to chvilku najdu. Snad... blbý WOWko... Neporadil by někdo? :)

Možná bych našel radu v některém z čísel Atari klubu či další literatuře, kterou jsem dostal též. Nejlepším čtením jsou samozřejmě na "traktorovém" papíru ručně psané seznamy her. Popř. herní mapy neuměle kreslené neořezanou pastelkou :)

Mno, a sada samolepek z časopisu Popcorn, která vypadla z hromady dokumentace, je jen takovou třešničkou na pivu. Nemáte někdo zájem? Nabízím samolepky East 17, Take That, Brandona Walshe z Beverly Hills.... jo, a Depeche Mode! :)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Vánoce, Atari 800XL a Brandon Walsh"

  • rohstola napsal:

    skus u Dave na http://angryplayer.blogspot.com/ urcite Ti poradi alebo niekoho doporuci

  • davesade napsal:

    Jestli mi pár kazet okopíruješ, tak tě naučím, jak nahrávat hry ;). Každopádně si ověř, jestli jsou hry v Turbo2000 formátu a jestli máš modifikovanej kazeťák (nejsnadněji poznáš podle přidaného drátku na datovém kabelu zvenčí – obvykle). Jinak to nemá moc cenu :(.

  • davesade napsal:

    Jinak teda tady najdeš to, co potřebuješ:
    http://jpecher.sweb.cz/manual/m4.htm

  • @davesade
    Supr, díky za manuál, o víkendu vyzkoušim. Na kazeťák mrknu, vim, že k tomu mám turbo cartridge, takže hádám, že to jako turbo bude…

  • @davesade
    Jo a kazety ti klidně zapůjčim, okopírovat je nemám kde. Ale naprosto netušim, co na nich je :)

  • Marcel od Zvonu napsal:

    No já se Sledge rád připojuji s nabídkou i pomocí, je tu navíc i rozšířená ,,800,, a jedno ST-éčko…Ozvi se Díky, Starec Marcel od Zvonu…

  • viktor napsal:

    ja mam doma atari 800xe s 320kb ram :)
    fotky – http://foto.podstromami.com/atari800xe/

  • Darline napsal:

    Tak jsem včera přitáhl 800XL z půdy a s otcem jsme jí nakonec i rozběhly. Vývod na kazeťák je homemade, ale má to pětikolíkovou zástrčku tak se ještě musí doladit redukce. Původní joystick žádný, tak snad se něco najde nebo zkusit dat napojit nějaký novodobý ;)

  • Pavel napsal:

    Hezke taky dávám dohromady atari 800 ale scháním tiskárnu nejlépe alfigraf a podobné též catrige s ruzným obsahem a ostatni periferie. Pokud nekdo neco ma napiste na pelasek zavinac centrum tecka cz uvedte co mate zda je to funkcni a vasi cenu.

  • studik napsal:

    Dobří lide ataristi pomozte mi prosím help mám 2 atari 800xl a atari 65xe obě plně funkční 2 kazeťaky upravené na turbo 2000 a kardrige ale jen 3 kazety ze samejma hluparnama takže bych moc rád kdyby mi někdo poradil jak nahrát software na kazety mám už převedene hry z formatu CAS do WAV ale stejně ten začátek má uplně jiny načitaci ton než obvykle a když propojím kablikem zvukovku z kazeťakem a nahraju wav tak v atari mi běží zvuk a ty čary se neobjěví:((((a no nevim jak na to určitě dělam chyby při kopirovani na kazety a ten začatečni zvuk mi nesedi a u všech převedených formatech z CAS do WAV

  • nut napsal:

    Fuj Atari, na to bych nikdy nešáh!

    (musim držet linii, když jsem byl celý svůj život komodorák, ne?)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle