Všechno dobré jednou skončí, HOTU nevyjímaje

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Home of the Underdogs

Tak už je to asi tady. Po dlouhých letech agonie, kdy abandonware server se starými hrami Home of the Underdogs opakovaně umíral a následně vstával z mrtvých, přišel pravděpodobně definitivní konec. Smrt byla pomalá a dlouhá. V lednu 2006 ustaly veškeré aktualizace, od té doby web HotU trpěl častými výpadky, ale vždy se nějak zvládl vrátit zpět. Naposledy v říjnu 2008, po krátkém výpadku, se HotU sice opět probral k životu, ale zmrzačený. Stránka fungovala, jenže downloady byly pryč. Všechny pokusy o stažení starých her končily větou "I'm sorry, but the file doesn't exist". A příběh, zdá se, končí další krátkou větou, kterou na Twitteru vyvěsil majitel webu - "Home of the Underdogs webhost went bankrupt T_T".

V čem byl server Home of the Underdogs tak úžasný? Nikdy nijak zvlášť nevynikal designem nebo rychlostí stahování, ale do pozice No.1 ho dostaly dvě věci - fungující komunita a hlavně neuvěřitelná nabídka her ke stažení. HotU ve své pokladnici schraňoval klenoty raritní a opomíjené, které si z nejrůznějších důvodů nikdy nevydobyly pověst legend. Ale nespecializoval se jen na "best of", jako většina ostatních serverů se starými hrami. V databázi měl i tituly vyloženě špatné a časem zapomenuté. Jako "zdroj materiálu k bádání" byl HotU bezkonkurenční.

Možná se klube pár nástupců, možná některý z nich nakonec Underdogsy předčí (třeba Abandonie má slušně našlápnuto), možná se jednou HotU vrátí zpět, ale v tuhle chvíli - truchleme a plačme, protože jak říkal Gandalf, "I will not say: do not weep; for not all tears are an evil." :)

So Long, and Thanks for All the Fish!

A na závěr se sluší i odkaz. Můžeme klikat a doufat, že jednou... http://www.the-underdogs.info/

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Všechno dobré jednou skončí, HOTU nevyjímaje"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle