Pohleďte, můj Amiga 600 setup!

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

17 patronů přispívá částkou 1886 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

My work here is done! Prozatím. Dál nebudu šestikouli trápit, především proto, že další level vylepšení, jako je např. scandoubler nebo turbokarta, znamená pořádný vítr v peněžence. Spíš se s tím ještě pár měsíců vyblbnu a někdy k vánocům, možná dříve, si naježím A1200. (Ale drahá, žádný strach, je to malý stroj! :)

A jaký je tedy finální setup? Samozřejmě 1MB chipram v podobě A603, protože paměti není nikdy dost, dále 4GB CF karta připojená přes redukci coby interní disk a na boku si můžete všimnout 2MB SRAM PCMCIA karty sloužící též jako paměť. Což je asi jediné místo, které bych ještě rád poladil, takže kdyby někdo měl 4MB SRAM kartu, jsem otevřen nabídkám.

Dále si pozorné oko může všimnou 15" LCD monitoru, který byl vybírán speciálně kvůli Amize. Je tedy bílý, je elegantní a má relativně rozumně znějící repráčky. Připojení je realizováno přes kompozit-VGA adaptér, kvalita pravda nic moc, ale mám na výběr? Klasický monitor mi doma neprojde, o scandoubleru už jsem mluvil.

Mno a celou tuhle legraci doplňuje gamepad od konzole SEGA Genesis plus optická myška od hardwarového mága EXY, jemuž tímto znovu dík!

No řekněte, není krásná? :)

Pohleďte, můj Amiga 600 setup!

Btw. ten izolepou omotaný humus konektor vpravo ignorujte, to je moje sériová prodlužka! :)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Pohleďte, můj Amiga 600 setup!"

  • Otaku Woodbin napsal:

    Moc pěkný stroj. Taky bych chtěl Amigu., A1200 jako má kámoš, ale do kapsy mám hluboko, což je pro mé zvrhlé retrogamerské koutky nepřekonatelná překážka :)
    Ale mám doma starý notebook, Siemens Nixdorf PCD-4ND, 80486DX2 75 MHz (s turbem, které je zde automatické, až 88MHz!), 20 MB RAM (4 MB base + 16 MB expanzní karta), zvukovka, infraport…prostě taky krásná věc. Jen je škoda, že mu nedávno odešla klávesnice (takže musím pouřívat PS2) a dneska jsem zjistil, že se cca každé 3 vteřiny na půl vteřiny kousne a pípne…nechápu proč. A zrovna jsem si chtěl zahrát System Shock s podporou mouse-looku :(

  • JIP napsal:

    Pěkná slaďená kombinace. Jen by mě zajímalo jaká je to značka a typ toho LCD. Líbí se mi.

  • Sledge (admin) napsal:

    @JIP: Výrobce LCD Belinea, modelový číslo netušim, nikde jsem ho nenašel :(

  • Sledge (admin) napsal:

    @Otaku: Tak nevěš hlavu, podobnejch strojů je plný aukro :)

  • davesade napsal:

    Máč to udělaný moc pěkně, přeju ti to! ;)

  • davesade napsal:

    …o půl roku později… ;)

  • Sledge (admin) napsal:

    @davesade: Viď? :) Což mi připomíná, jak neuvěřitelně rychle se ty turbokarty objevily. Nevzpomínám si, že bych o nich před půl rokem byť jen slyšel :)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle