Druhá šance pro Rise of Triad?

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Vzpomínáte na Rise of Triad? Ne? Není se co divit, tato prazvláštní FPS akce, stavěná na vylepšeném enginu Wolfensteina 3D, do světa až tak velkou díru neudělala. Hra svou pouť započala coby rozšiřující balík s názvem Rise of the Triad: Wolfenstein 3D Part II. Poté, co byly plány na rozšíření wolfíka pozastaveny, byl ROTT dále vyvíjen pod křídly Apogee Software a přetaven v plnohodnotnou hru.

No jo, ale soupeřte s Doomem, že ano. Shareware verze ROTT spatřila světlo světa v prosinci 94, a to už se Doom proháněl po harddiscích nějaký ten pátek. Technologicky se ROTT s Doomem nemůže moc srovnávat. Engine sice od Wolfa 3D ušel pořádný kus cesty, pořád je tu ale řada omezení, jako pravoúhlé místnosti nebo jednotná textura pro strop a podlahu. Na druhou stranu engine umožňoval "místnosti nad místnostmi", na což Doomu schopnosti nestačily. Je tu také řada featur, které Doom neměl a díky kterým se ROTT bezpochyby vymyká z průměru. Rozhlížení se nahoru a dolu, báječné krvavé efekty (z nepřátel doslova odlítávají kusy masa), skákání po plošinkách (trochu mi to připomnělo Half-Life), zajímavé zbraně, výběr z několika hratelných charakterů atd.

A proč o tom všem povídám? Rise of Triad se po téměř dvaceti letech vrací na na naše monitory! Nová hra stavěná na Unreal Engine 3 by měla spatřit světlo světa někdy koncem tohoto roku / začátkem roku příštího. Vývojáři slibují stejný béčkově-krvavý hustonářez, jako před lety. Mno, můžeme jen doufat, že to dopadne lépe, než Duke Nukem Forever ;) Hlad po klasických FPS akcích vymykajících se z moderního "Call of Duty" schématu tu rozhodně je, s trochou štěstí by se tak nový Rise of Triad mohl vyhnout ne úplně slavnému osudu svého předchůdce.

Pokud si chcete původní klasiku řádně naštudovat, na GOG pořídíte Rise of the Triad za pár kaček.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Druhá šance pro Rise of Triad?"

  • Liso1 napsal:

    dúfam že tam bude aj moja obľúbená zbraň Hand of God!

  • Harry napsal:

    Znám, ale z nějakého důvodu mě hra nechytla. Jediné co si pamatuji, byl sexy fakt, že šlo mít zbraně v obou rukou :)

  • leebigh napsal:

    Musím říci, že mě zpráva o remaku ROTT velice potěšila, protože ROTT byla ve své době spolu s Doomem taky moje srdcovka a nyní ve mě trailer probudil pěkné vzpomínky, načež jsem pak brouzdal po internetu, hledal nové informace a oživoval si tak paměť.

    Mimochodem, Rise of the Triad má velice pěkný standalone remake pro Doom II (bez potřeby orig. DOOM2 wadu), který zachovává původní hratelnost, postavy a všechno možné a vylepšuje stavbu úrovní, které jsou reálnější a lépe stavěné.
    http://www.elzee.co.nz/rotttc/index.html

    A pro ty hráče, kterým vadí, jak nakonec dopadl Duke Nukem Forever, je původní Rise of the Triad ideální volbou. Protože kde jinde si to můžete vyřídit s Georgem Broussardem a Scottem Millerem na férovku, že nebyli schopni vývoj dotáhnout do konce? V ROTT totiž pro postavy nepřátel jako vzory posloužili skuteční zaměstnanci firmy Apogee :-)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle